Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση από τον Fillon στην Canard Enchaîné, για την αποκάλυψη της αργομισθίας της συζύγου του

Μήνυση από τον Fillon στην Canard Enchaîné, για την αποκάλυψη της αργομισθίας της συζύγου του
Στα τέλη Ιανουαρίου 2017, η εφημερίδα αποκάλυψε ότι η Penelope αμειβόταν επί πολλά χρόνια ως κοινοβουλευτική βοηθός του ίδιου και στη συνέχεια του αναπληρωτή του
Μήνυση στην σατιρικής εφημερίδα Canard Enchaîné κατέθεσε ο κεντροδεξιός Francois Fillon, ο οποίος τερμάτισε τρίτος πίσω από τoν Emmanuel Macron και την Marine Le Pen στον α’ εκλογικό γύρο της 23ης Απριλίου 2017.
Η μήνυση αφορά στην αποκάλυψη της εφημερίδας για την αργομισθία της συζύγου του κ. Fillon, της κας Penelope, ενώ βασίζεται σε ένα άρθρο του γαλλικού ποινικού κώδικα που απαγορεύει τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Στα τέλη Ιανουαρίου 2017, η εφημερίδα αποκάλυψε ότι η Penelope αμειβόταν επί πολλά χρόνια ως κοινοβουλευτική βοηθός του ίδιου και στη συνέχεια του αναπληρωτή του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι εργαζόταν στο γαλλικό κοινοβούλιο.
Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη στο ζεύγος τον Μάρτιο με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίων πόρων.
Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Fillon για ένα άλλο ρεπορτάζ που αφορούσε την ίδια υπόθεση και δημοσιεύτηκε στα μέσα Απριλίου, 10 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έκανε λόγο για «συνωμοσία» εις βάρος του.
Στο αυριανό φύλλο της η εφημερίδα γράφει ότι ένας αρχισυντάκτης και ένας δημοσιογράφος θα δώσουν κατάθεση στην αστυνομία στις 11 Μαΐου στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης