Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά παρέμεινε η ανεργία τον Απρίλιο 2017 - Στο 5,8%

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά παρέμεινε η ανεργία τον Απρίλιο 2017 - Στο 5,8%
Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 15 χιλ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (3/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, διατηρώντας το ποσοστό ανεργίας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησα κατά 15 χιλ. σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ξεπερνώντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν πτώση κατά 10 χιλ. αιτήσεις.
"Η αγορά εργασίας εξακολουθεί να αναπτύσσεται σταθερά", τόνισε ο πρόεδρος της Υπηρεσίας, Detlef Scheele μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο 5,8%, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο στη χώρα μετά την επανένωσή της το 1990.
Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανεργία στη χώρα θα υποχωρήσει περαιτέρω κατά το τρέχον έτος, παρά την έντονη εισροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, οι οποίοι αρχικά δυσκολεύονται να βρουν μακροπρόθεσμη απασχόληση λόγω έλλειψης δεξιοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης