Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Άλμα +45% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 παρά το σκάνδαλο «Diesel-gate» - Στα 3,35 δισ. ευρώ

tags :
Volkswagen: Άλμα +45% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 παρά το σκάνδαλο «Diesel-gate» - Στα 3,35 δισ. ευρώ
Τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά +10% στα 56,2 δισ. ευρώ
Σημαντική άνοδο στα καθαρά της κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε η Volkswagen, παρά τη συνεχιζόμενη πτώση της λόγω του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων, με τη γερμανική εταιρεία να διατηρεί σταθερές τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Volkswagen εκτοξεύθηκαν κατά +45%, στα 3,35 δισ. ευρώ, δεχόμενα ώθηση κυρίως από τη μείωση των εξόδων, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά +27% στα 4,4 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +10% στα 56,2 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν δημοσιευθεί κατά τον προηγούμενο μήνα.
Η ισχυρή κερδοφορία της εταιρείας έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων που έχει προκύψει από τον Σεπτέμβριο του 2015 και που έχει στοιχήσει σχεδόν 25 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, παρά το ζήτημα του σκανδάλου που εξακολουθεί να υπάρχει, η Volkswagen επιβεβαίωσε τις αρχικές προβλέψεις της για το 2017, αναμένοντας τα έσοδά της να αυξηθούν κατά +4%, και τα λειτουργικά κέρδη να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 6 με 7%.
Υπενθυμίζουμε ότι για το σύνολο του 2016 τα καθαρά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 217 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης