Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάλειμμα ανόδου για το πετρέλαιο – Οριακά πάνω από τα 50 δολάρια το Brent

Διάλειμμα ανόδου για το πετρέλαιο – Οριακά πάνω από τα 50 δολάρια το Brent
Θετικά επιδρούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών για μείωση στα αποθέματα αργού και βενζίνης στις Η.Π.Α. 
Ο «μαύρος χρυσός» σταμάτησε να ανακόψει σήμερα (3 Μαΐου 2017) το καθοδικό σερί από την περασμένη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να σημειώσει αξιόλογη άνοδο.
Θετικά επιδρούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών για μείωση στα αποθέματα αργού και βενζίνης στις Η.Π.Α. κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 22:55, το αργό ενισχύεται οριακά κατά 0,13%, στα 47,72 δολάρια ανά βαρέλι, απομακρυσμένο από το ψυχολογικό όριο των 50 δολαρίων.
Την ίδια στιγμή, το Brent βρίσκεται λίγο πάνω από τα 50 δολάρια (στα 50,7 δολάρια), καταγράφοντας αύξηση 0,48%.
Κατά την προηγούμενη συνεδρία, το πετρέλαιο βρέθηκε σε νέα χαμηλά πέντε εβδομάδων, λόγω τόσο της ανόδου παραγωγής στη Λιβύη όσο και της αβεβαιότητας που επικρατεί αναφορικά με το αν ο Ο.Π.Ε.Κ. θα επεκτείνει τη συμφωνία του για τις περικοπές.
Ακόμα και αν η μείωση αποθεμάτων που εκτιμούν οι αναλυτές επιβεβαιωθεί, θεωρείται πολύ δύσκολο ότι οι τιμές στο πετρέλαιο θα αυξηθούν δραματικά, καθώς το πρόβλημα της υπερπροσφοράς εξακολουθεί να είναι τεράστιο.
Χθες η Ρωσία ανακοίνωσε περαιτέρω πτώση στην παραγωγή της για τον Απρίλιο του 2017, με τη συνολική παραγωγή να διαμορφώνεται στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, φτάνοντας πλέον κοντά στην ολοκλήρωση των δεσμεύσεών της απέναντι στη συμφωνία του Ο.Π.Ε.Κ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης