Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet: Η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη παγιώνεται, το ρίσκο μειώνεται – Στο 2% ο πληθωρισμός το 2019

Praet: Η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη παγιώνεται, το ρίσκο μειώνεται – Στο 2% ο πληθωρισμός το 2019
Με την εκτίμησή του για τον πληθωρισμό ουσιαστικά επιβεβαίωσε έμμεσα ότι η Ε.Κ.Τ. θα θέσει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το 2019
Η κυκλική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη παγιώνεται, τη στιγμή που το ρίσκο για την οικονομική ανάκυψη του νομισματικού μπλοκ μειώνεται, υποστήριξε ο Peter Praet, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ε.Κ.Τ. και επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας.
Επίσης, ο κ. Praet εξέφρασε την άποψη ότι η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στην Ευρωζώνη θα φτάσει το 2% το 2019, κάτι που θα είναι σύμφωνο με τον μεσοπρόθεσμο στόχο της Τράπεζας, ωστόσο τόνισε πως πρέπει να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στα βασικά οικονομικά στοιχεία.
Με την εκτίμησή του για τον πληθωρισμό ουσιαστικά επιβεβαίωσε έμμεσα ότι η Ε.Κ.Τ. θα θέσει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), μέσω της αγοράς ομολόγων, το 2019. 
Αξίζει να επισημανθεί το σχόλιο του κ. Praet ότι τα χαμηλά ή αρνητικά επιτόκια που εφάρμοσε η Τράπεζα, στον απόηχο της κρίσης χρέους, δεν εφαρμόστηκαν από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, φανερώνοντας έτσι μία «ασυνήθιστη αποσύνδεση μεταξύ της διεύρυνσης της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών, των εξαιρετικά ενθαρρυντικών επιτοκίων της νομισματικής πολιτικής και της δυναμικής του δανεισμού σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης