Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani: Καμία συμφωνία για το Brexit χωρίς εγγυήσεις για τους κατοίκους της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασιλείου

Tajani: Καμία συμφωνία για το Brexit χωρίς εγγυήσεις για τους κατοίκους της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασιλείου
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στέλνει μήνυμα στη Βρετανία για το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.
«Δεν θα γίνει καμία συμφωνία για το Brexit, χωρίς εγγυήσεις για τους κατοίκους της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που σκιαγραφεί τις κόκκινες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία, επισημαίνεται «η εντολή και οι διαπραγματευτικές οδηγίες που ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας διαπραγμάτευσης πρέπει να αντικατοπτρίζουν πλήρως τις θέσεις και τα συμφέροντα των πολιτών της ΕΕ-27, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ιρλανδίας, δεδομένου ότι το εν λόγω κράτος-μέλος θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ».
Παράλληλα, το ψήφισμα προειδοποιεί ότι οιαδήποτε υποβάθμιση των δικαιωμάτων που συνδέονται με την ελεύθερη κυκλοφορία πριν από την ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα ήταν αντίθετη προς το δίκαιο της Ένωσης και καλεί την ΕΕ των 27 να εξετάσει με ποιον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί ο φόβος των πολιτών του ΗΒ για ενδεχόμενη απώλεια των δικαιωμάτων που απολαύουν σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης