Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Τι θα συμβεί τη Δεύτερα (8/5/2017) στις αγορές στην περίπτωση που κερδίσει η Le Pen

CNBC: Τι θα συμβεί τη Δεύτερα (8/5/2017) στις αγορές στην περίπτωση που κερδίσει η Le Pen
Ο κίνδυνος του Frexit τρομάζει τις αγορές 
Αν και η εκλογή της Marine Le Pen ως πρόεδρος της Γαλλίας θεωρείται σχεδόν απίθανη, κάποιοι επενδυτές σκέφτονται το ενδεχόμενο που η ακροδεξιά πολιτικός κάνει την έκπληξη...
Στο πλαίσιο το CNBC παρουσιάζει -σε σχετικό δημοσίευμα- τις εκτιμήσεις για το πως θα αντιδράσουν οι αγορές, εάν κερδίσει η Le Pen.
Ως γνωστόν η νίκη του Macron στον πρώτο γύρο μείωσε το ρίσκο στις αγορές ανά τον κόσμο, και σύμφωνα με τον Neena Mishra της Zacks Investment Research «οι επενδυτές στοιχηματίζουν ήδη ότι οι πολιτικοί κίνδυνοι έχουν εξαφανιστεί και ρίχνουν χρήματα στα ευρωπαϊκά ETFs».
Από την πλευρά του, ο Mitch Goldberg της ClientFirst Strategy δήλωσε ότι «δεδομένου του ράλι που ακολούθησε τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών στις 23 Απριλίου, οι επενδυτές θα νοιώσουν μεγάλη απογοήτευση εάν κερδίσει η Le Pen.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές -γενικά- κάνουν καλή δουλειά με τα
Είπε ότι οι επενδυτές γενικά δουλεύουν καλά με το να βάζουν στην άκρη τα γεγονότα, κυρίως επειδή είτε η κακή εξέλιξη δεν συμβαίνει ή εάν συμβεί δεν είναι τόσο κακή όσο περίμεναν.
«Το Brexit και η εκλογή του Trump είναι δύο λαμπρά παραδείγματα γι' αυτό», δήλωσε ο Goldberg.
Ωστόσο, πρόσθεσε: «Με ανησυχεί το γεγονός ότι οι επενδυτές είναι λίγο πολύ συνηθισμένοι να κατακλύζονται από τα γεγονότα αυτά, λίγο πολύ εφησυχασμένοι.
Οι bear αγορές αποτελούν κομμάτι της επενδυτικής τακτικής, αλλά οι επενδυτές δεν έχουν τη διάθεση να προετοιμαστούν για μία τέτοια».
Σε αντίθεση με τη Βρετανία, που ποτέ δεν υιοθέτησε το ευρώ, η Γαλλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΕ.
Αυτό σημαίνει ότι οι συνέπειες του «Frexit» θα ήταν πολύ πιο σοβαρές από αυτές του Brexit, δήλωσε ο Mishra της Zacks Investment Research.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη Βρετανία, αλλά όχι χωρίς τη Γαλλία.
Η Γαλλία είναι βασικό μέλος της Ένωσης.
Εάν κερδίσει η Le Pen, οι αγορές σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν να προεξοφλούν τους κινδύνους του Frexit».

H αποσταθεροποίηση της ΕΕ

Μια αποσταθεροποίηση της ΕΕ θα βλάψει όχι μόνο τις εταιρείες που εδρεύουν εκεί αλλά και εκείνες που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δήλωσε ο Todd Rosenbluth της CFRA.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδύσεις που δεν εξαρτώνται από την Ευρώπη, όπως η αμερικανική τηλεπικοινωνίες, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και το real estate, θα επηρεαστούν λιγότερα από τη νίκη της Le Pen.
Πάντως, ο Goldberg της ClientFirst Strategy αναμένει ότι οι επενδύσεις που θεωρούνται ασφαλή επενδυτικά καταφύγια (χρυσός, αμερικανικά κρατικά ομόλογα και ιαπωνικά κρατικά ομόλογα, το δολάριο και το γιεν) θα είναι άμεσοι νικητές αν οι «αρκούδες» ελευθερωθούν μετά τη νίκη της Le Pen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης