Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προβάδισμα 16 μονάδων για τη May ενόψει των εκλογών του Ιουνίου - Τη συγκρίνουν με τη Thatcher

Reuters: Προβάδισμα 16 μονάδων για τη May ενόψει των εκλογών του Ιουνίου - Τη συγκρίνουν με τη Thatcher
H δυναμικότητα της May σήμερα μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Margaret Thatcher και του Tony Blair στις καλές τους εποχές
Σημαντικό προβάδισμα 19 μονάδων στις δημοσκοπήσεις, εν όψη των εκλογών του Ιουνίου, διατηρεί η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May με πολιτικούς αναλυτές να τη συγκρίνουν ακόμη και με την Margaret Thatcher.
Η δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό των Κυριακάτικων Time δίνει προβάδισμα στη May με ποσοστό 46% έναντι μόλις 30% στους Εργατικούς, ποσοστό ενισχυμένο κατά 6 μονάδες από την αντίστοιχη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας.
Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της May να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές εν όψη της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ φαίνεται ότι ενισχύει το συντηρητικό κόμμα, απ όπου προέρχεται, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσει έναντι των Εργατικών.
Την περασμένη πέμπτη (4/5) στις δημοτικές εκλογές οι Τόρρις βγήκαν ενισχυμένοι σε σχέση με το Εργατικό κόμμα.
Μέχρι στιγμής η May εμφανίζεται να διατηρεί την πλειοψηφία των 20 εδρών στη Βρετανική Βουλή των 650 εδρών, με τις δημοσκοπήσεις να εκτιμούν ότι η δύναμη της μπορεί να αυξηθεί έως και 100 έδρες μετά τις εκλογές στις 8 Ιουνίου.
Ο Adrian Drummond της εταιρείας pollsters Opinium υποστήριξε ότι η δυναμικότητα της May σήμερα μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Margaret Thatcher και του Tony Blair στις καλές τους εποχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης