Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι βρετανικές μετοχές είναι έτοιμες για αστρικές αποδόσεις - Υποτονικό το ράλι στην Ευρώπη

CNBC: Οι βρετανικές μετοχές είναι έτοιμες για αστρικές αποδόσεις - Υποτονικό το ράλι στην Ευρώπη
Μετά τις εκλογές στη Γαλλία, οι επενδυτές επικεντρώνονται στις εκλογές της Γερμανίας και της Βρετανίας
Οι βρετανικές μετοχές φαίνεται ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την εξασφάλιση αποδόσεων καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν υποτονικό ράλι μετά τη νίκη του Emmanuel Macron στη Γαλλια.
Αυτό δηλώνει στο CNBC, ο Emmanuel Macron της επενδυτικής εταιρείας GLG.
«Κατά τις τελευταίες επτά εκλογικές αναμετρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1987, ο δείκτης FTSE διαπραγματεύθηκε θετικά το 71% της χρονικής περιόδου χρόνου με μεσαία μηνιαία απόδοση 0,78% από αυτές τις εκλογές.
Επίσης, οι βρετανικές μετοχές υπερέβησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε αυτό τον Euro Stoxx 50 να ενισχύεται μόλις στο 29% της χρονικής περιόδου.
Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές μειώθηκε η αβεβαιότητα, οι επενδυτές επικεντρώνονται στις εξελίξεις στη Βρετανία και τη Γερμανία, όπου αναμένονται οι εκλογές.
Αυτό -σύμφωνα με τον Dixon- θα μπορούσε να αποτελέσει καλό σημείο για τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Αν και ο Macron και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας σκληρής συμφωνίας με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May, όσον αφορά στο Brexit, προβλέπει ότι η ισχυρή ηγεσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης