Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασε τα 1.700 δολ. το bitcoin - Άλμα 1 δισ. δολ. στην κεφαλαιοποίηση μέσα σε 24 ώρες

tags :
Ξεπέρασε τα 1.700 δολ. το bitcoin - Άλμα 1 δισ. δολ. στην κεφαλαιοποίηση μέσα σε 24 ώρες
Τον τελευταίο μήνα η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 43%
Πάνω από τα 1700 δολάρια κινήθηκε το bitcoin την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με δείκτη τιμών της Coindesk, ενώ οι αναλυτές μελετούν τους κινδύνους που ενδεχομένως θα έπλητταν την πρόσφατη άνοδο.
Το Bitcoin έχει σημειώσει σημαντική άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, όπως μεταδίδει το CNBC.
Όπως μετέδιδε χθες το CNBC, τον τελευταίο μήνα η τιμή αυξήθηκε κατά 43%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coindesk ενώ τον τελευταίο χρόνο η κεφαλαιοποίηση της αγοράς για το bitcoin αυξήθηκε μαζικά, από περίπου 7,16 δισεκατομμύρια δολάρια το Μάιο του 2016 σε 27,9 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.
Μόλις τις τελευταίες 24 ώρες η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει αυξηθεί κατά πάνω από 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών του ιστότοπου.
Την αύξηση της τιμής ακολουθεί και η αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Ο αριθμός των long θέσεων bitcoin έχει αυξηθεί από το χαμηλό των 7.649 στις 29 Απριλίου στις 15.279 την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Bitfinex.
Κατά την ίδια περίοδο, οι short θέσεις που διατηρήθηκαν παρέμειναν αρκετά σταθερές σε περίπου 17.000.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο bitcoin συνεχίζουν να διατηρούν το ράλι.
Η δε απόφαση της Ιαπωνίας να νομιμοποιήσει το νόμισμα ως μέθοδο πληρωμής έχει οδηγήσει σε άνοδο της δημοτικότητας και της ποσότητας bitcoin που αγοράζεται με το γιεν.
Η δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης έχει επίσης μεγάλη επίδραση στο ψηφιακό νόμισμα, σύμφωνα με τον Chris Burniske, αναλυτή του ARK Invest.
Όπως τόνισε, το περασμένο καλοκαίρι ο ετήσιος ρυθμός προσφοράς του Bitcoin μειώθηκε κατά το ήμισυ.
Αυτή ήταν μια αυτόματη διαδικασία, γραμμένη σε κώδικα bitcoin, όταν εφευρέθηκε το 2008 για να μειώσει το ρυθμό εφοδιασμού κάθε λίγα χρόνια για να αποφευχθεί ο πληθωρισμός.
Όταν αυτή η μείωση της αύξησης του ρυθμού προσφοράς σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του bitcoin χρησιμοποιείται ως μέσο ανταλλαγής και αποθήκευσης αξίας, είτε η ταχύτητα πρέπει να αυξηθεί είτε η τιμή να προσαρμοστεί στη δυναμική της αγοράς.
Ωστόσο, οι κίνδυνοι παραμένουν για το bitcoin, ένας από τους μεγαλύτερους μπορεί να αποδειχθούν οι εσωτερικές πολιτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης