Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Ιστορικό υψηλό για λίγους - Στα επίπεδα του 1993 ο δείκτης μεταβλητότητας (VIX)

tags :
Wall Street Journal: Ιστορικό υψηλό για λίγους - Στα επίπεδα του 1993 ο δείκτης μεταβλητότητας (VIX)
Αυτό που συμβαίνει στις αγορές θα πρέπει να το δούμε σαν προειδοποίηση και όχι σαν αισιόδοξο μήνυμα
Η κατάσταση που επικρατεί στις αγορές φτάνοντας σε τόσο υψηλές αποδόσεις, είναι κάτι που φέρνει αισιοδοξία διεθνώς, ή μήπως δεν θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έτσι;
Σύμφωνα με τον Bill Blain αρθρογράφο της Wall Street Journal αυτό που συμβαίνει στις αγορές θα πρέπει να το δούμε σαν προειδοποίηση και όχι σαν αισιόδοξο μήνυμα.
Ο Blain ανησυχεί για το γεγονός πως τα πρόσφατα κέρδη συσσωρεύονται στις εταιρείες τεχνολογίες όπως οι Apple, Facebook και Amazon,ενώ σε αυτό πρέπει να προστεθεί πως ο δείκτης μεταβλητότητας έχει σημειώσει ιστορικά χαμηλά μετά και την κρίση του 1993.
Και συνεχίζει πως ο σκοπός της αγοράς είναι να προκαλεί όσο περισσότερα πλήγματα μπορεί, σε όσο περισσότερους συμμετέχοντες σε αυτήν.
Και αναρωτιέται τι γίνεται στις υπόλοιπες αγορές.
Στην Ευρώπη προβλέπεται κρίση, κυρίως λόγω της κυριαρχίας της γερμανικής οικονομίας που θα λάβει χώρα σε λίγα χρόνια στην Ευρώπη σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη που θα συναλλάσσονται με ένα νόμισμα που θα εξυπηρετεί μόνο τη Γερμανία.
Από την άλλη στην Κίνα ο Κινέζος πρόεδρος χρειάζεται οικονομική σταθερότητα για να διατηρήσει την πολιτική του κυριαρχία.
Στις παγκόσμιες αγορές οι αναλυτές και οι οικονομικές εταιρείες μας λένε πόσο θα αυξηθούν τα κέρδη στις προηγμένες οικονομίες.
Ποιος έχει δίκιο;
 Οι ανησυχίες πλέον επικεντρώνονται στον αν αυτό το ιστορικό υψηλό ξεφουσκώσει και τις συνέπειες που θα επιφέρει σε όλες τις αγορές παγκοσμίως.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης