Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Οι προοπτικές της τεχνολογίας blockchain ξεπερνούν αυτές του Bitcoin

Kashkari (Fed): Οι προοπτικές της τεχνολογίας blockchain ξεπερνούν αυτές του Bitcoin
Το blockchain λειτουργεί ως ένα ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας συναλλαγών και τήρησης αρχείων 
Τη στιγμή που έχει καταβάλλει το επενδυτικό κοινό ένας αγοραστικός πανικός για το Bitcoin, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) της Μιννεάπολις εστιάζει περισσότερο στην τεχνολογία διαπραγμάτευσης «blockchain» του ψηφιακού νομίσματος.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Neel Kashkari, οι προοπτικές που αναπτύσσονται από την τεχνολογία blockchain ξεπερνούν ακόμα και αυτές του Bitcoin.
Ο κ. Kashkari, μιλώντας στη Μιννεσότα σήμερα 9 Μαΐου 2017, δε σχολίασε τη νομισματική πολιτική της Fed.
Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ξεκινήσει να αναθεωρούν την επικείμενη χρήση του συστήματος συναλλαγών blockchain…
Ενδεικτικά, η JPMorgan Chase εγκατέλειψε την κοινοπραξία (της οποίας ηγείται η αμερικανική startup startup R3 CEV) για την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση της τεχνολογίας.
Το blockchain, που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη διαπραγμάτευση του Bitcoin, λειτουργεί ως ένα ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας συναλλαγών και τήρησης αρχείων που επιτρέπει σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να παρακολουθούν τις πληροφορίες μέσω ενός ασφαλούς δικτύου, χωρίς την ανάγκη επιτήρησης από τρίτους.
Πλέον, η τεχνολογία έχει αρχίσει να διεισδύει στην ενεργειακή αγορά, η οποία έχει αργήσει να εκσυγχρονιστεί.
Μερικές τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει πιλοτικά την εφαρμογή της τεχνολογίας.
Για παράδειγμα, η Wells Fargo και η Commonwealth Bank of Australia επέδειξαν μία από τις πρώτες χρήσεις της τεχνολογίας αυτής στον πραγματικό κόσμο, αφού τη χρησιμοποίησαν για να επεξεργαστούν και να εκτελέσουν μια αποστολή βαμβακιού από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης