Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες συστήνει στη Γερμανία το ΔΝΤ

Handelsblatt: Να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες συστήνει στη Γερμανία το ΔΝΤ
Βέβαια, όπως εμμέσως σχολιάζει η Handelsblatt, το Ταμείο δε διακρίνεται συνήθως για την κοινωνική του ευαισθησία… 
Να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες για τις πιο αδύναμες - οικονομικά - ομάδες συστήνει στη γερμανική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δίνοντας έτσι «άθελά του» αβαντάζ στον Martin Schulz, ο οποίος έχει εκφράσει την ίδια άποψη.
Επίσης, όπως μεταδίδει η Handelsblatt, στη σχετική του έκθεση, το Δ.Ν.Τ. κατακρίνει ιδιαίτερα την υπερβολική επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων στην ισχυρότερη οικονομία της Ε.Ε.
Αυτό φαίνεται να ζητά εδώ και καιρό η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., Christine Lagarde.
Πρόκειται για ένα «μοντέλο, στο οποίο όλες οι εισοδηματικές κατηγορίες λαμβάνουν ένα δίκαιο μερίδιο από την αύξηση της ευημερίας.
Προκειμένου περισσότεροι Γερμανοί να έχουν μερίδιο από την ανάπτυξη, το Δ.Ν.Τ. προτείνει στην έκθεσή του για τη Γερμανία μια σειρά μέτρων.
Πρώτη προτεραιότητα έχει η αύξηση των επενδύσεων.
Αναγκαία κρίνεται επίσης η αύξηση των μισθών, η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών στα επαγγέλματα, η αύξηση των φόρων ακίνητης περιουσίας καθώς επίσης και η μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης», σημειώνει η Handelsblatt.
Βέβαια, όπως εμμέσως σχολιάζει η Handelsblatt, το Ταμείο δε διακρίνεται συνήθως για την κοινωνική του ευαισθησία…
Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έχει στο παρελθόν αναφέρει πως είναι αναγκαίο η χώρα του να γίνει «πιο δίκαιη», κάτι που θα ευνοήσει και την οικονομία.
«Η ανισότητα  εισοδήματος και πλούτου θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές ευκαιρίες», σημείωνε ο κ. Schulz.
Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένοι αναλυτές έχουν υποστηρίξει και αυτοί κατά καιρούς πως τα υπέρογκα πλεονάσματα που παρουσιάζει η Γερμανία πρέπει να χρησιμοποιηθούν για δημόσιες επενδύσεις και στήριξη στους πιο αδύναμους.
Ενδεικτικά, η οικονομική υπερδύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέτυχε το 2016 το υψηλότερο δημοσιονομικό πλεόνασμα στην ιστορία της μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, με το ποσό να διαμορφώνεται, ήτοι 23,7 δισ. ευρώ ή 0,8% του ΑΕΠ.
Σε ό,τι αφορά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, η Γερμανία έκλεισε το 2016 με πλεόνασμα 8,7% του ΑΕΠ!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης