Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Ο εμπορικός προστατευτισμός μπορεί να αποτελέσει καταστροφή για την αμερικανική οικονομία

Dudley (Fed): Ο εμπορικός προστατευτισμός μπορεί να αποτελέσει καταστροφή για την αμερικανική οικονομία
Ο επικεφαλής της New York Fed χαρακτήρισε τα εμπορικά φράγματα ως "εξαιρετικά δαπανηρά
Ως ένα «αδιέξοδο» το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία χαρακτήρισε τον οικονομικό προστατευτισμό που επικαλείται η κυβέρνηση των ΗΠΑ ο επικεφαλής της New York Federal Reserve, William Dudley, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (11/5) σε ομιλία του στο Χρηματιστήριο της Βομβάης.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της New York Fed απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, ωστόσο τα σχόλιά του αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη δημοσιονομική πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση της χώρας.
"Ο προστατευτισμός θα μπορούσε να ανταμείψει ορισμένα τμήματα της οικονομίας βραχυπρόθεσμα", δήλωσε ο Dudley, τονίζοντας ωστόσο στη συνέχεια ότι "σε ευρύτερο επίπεδο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ήταν καταστροφικός για την συνολική οικονομία μακροπρόθεσμα".
Παράλληλα, χαρακτήρισε τα εν λόγω εμπορικά φράγματα ως "εξαιρετικά δαπανηρά", εξηγώντας ότι "αμβλύνουν τις εξαγωγικές ευκαιρείες, καθιστούν τα καταναλωτικά αγαθά πιο ακριβά και μπορούν συχνά να αντισταθμιστούν, βλάπτοντας τους εργαζόμενους που δε μπορούν πλέον να ανταγωνίζονται μέσα σε μία παγκόσμια οικονομία".
"Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του κόστους της παγκοσμιοποίησης, ωστόσο ο προστατευτισμός αποτελεί ένα αδιέξοδο", επανέλαβε ο Dudley, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στη νομισματική πολιτική της τράπεζας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο, με τις αγορές να προσδοκούν σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης