Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση κερδών 82% για την Emirates στο κλείσιμο του Μαρτίου 2017

Μείωση κερδών 82% για την Emirates στο κλείσιμο του Μαρτίου 2017
Η αεροπορική εταιρεία από το Ντουμπάι είδε τα έσοδα να καταρρακώνονται το οικονομικό έτους που έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο.

Το οικονομικό έτος που έκλεισε το Μάρτιο που πέρασε ήταν καταστροφικό για την για την Emirates Airways.
Η μείωση των κερδών έφτασε στο 82%, κάτι που οφείλεται στη μείωση των επιβατών, στα γεγονότα "αποσταθεροποίησης", αλλά και της πολιτικής του Donald Trump.
Τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα για την Emirates, που έφτασε να μην αποδώσει μερίσματα στο κράτος του Ντουμπάι για πρώτη φορά μετά το 1996, όταν πέρυσι έδωσε 681 εκατομμύρια δολάρια μετά από ένα ρεκόρ κερδών ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο πρόεδρος της Emirates Saeed Al Maktoum δήλωσε ότι το 2016-17 ήταν "ένα μία τις πιο δύσκολες χρόνιες μέχρι σήμερα.
Οι νέες πολιτικές των ΗΠΑ για τα αεροπορικά ταξίδια, το Brexit, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και η υποτονική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν επηρεάσει τη ζήτηση για πτήσεις κατά τη διάρκεια του έτους".
Σε αυτό αν προστεθεί και η απόφαση του Donald Trump να απαγορεύσει την είσοδο των πολιτών από 6 χώρες στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι, που είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση πτήσεων προς τις ΗΠΑ, τότε πραγματικά η χρονιά που έκλεισε ήταν καταστροφική για την Emirates Airways.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης