Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερη σερί ημέρα ανόδου για το πετρέλαιο - Παραμένει οριακά πάνω από τα 50 δολάρια το Brent

Δεύτερη σερί ημέρα ανόδου για το πετρέλαιο - Παραμένει οριακά πάνω από τα 50 δολάρια το Brent
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη του πετρελαίου ενδέχεται να είναι περιστασιακή...
Το πετρέλαιο συνέχισε και σήμερα (11 Μαϊου 2017) την ανοδική του πορεία, με τους επενδυτές να έχουν ξεχνούν προς τοι παρόν τον κίνδυνο που λέγεται «μεγέθυνση της υπερπροσφοράς».
Όπως έγινε γνωστό χθες, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια σε συνολικά 522,5 την εβδομάδα μέχρι τις 5 Μαΐου 2017, ενώ, ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι φωνές πως η συμφωνία του Ο.Π.Ε.Κ. για περικοπή της ημερήσιας παραγωγής, θα επεκταθεί.
Παράλληλα, έκπληξη αποτέλεσε και η πτώση των αποθεμάτων βενζίνης στις Η.Π.Α., με τη ζήτηση προς το εν λόγω προϊον να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου, και συγκεκριμένα στα 9,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη του πετρελαίου ενδέχεται να είναι περιστασιακή, καθώς το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς παραμένει έντονο στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.
Το αργό πετρέλαιο ενισχύεται, περί τις 22:45, κατά 0,9% στα 47,7 δολάρια ανά βαρέλι, με το Brent να αυξάνει την τιμή του στα 50,7 δολάρια (+1%), παραμένοντας πάνω από το ψυχολογικό όριο των 50 ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης