Διεθνή

Σε προσχέδιο για το εμπόριο συμφώνησαν οι ΥΠΟΙΚ των G7 - Αναμένεται η έγκριση - «Μήνυμα» στον Trump

Σε προσχέδιο για το εμπόριο συμφώνησαν οι ΥΠΟΙΚ των G7 - Αναμένεται η έγκριση - «Μήνυμα» στον Trump
«Χρειαζόμαστες ισχυρές Η.Π.Α. για να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες πολιτικές, αλλά σε βιώσιμο επίπεδο»
Οι υπουργοί Οικονομικών των G7 (Ιαπωνία, Η.Π.Α., Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία) συμφώνησαν ομόφωνα σε ένα προσχέδιο για τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο Μπάρι (11 με 13 Μαϊου 2017), χωρίς όμως να το έχουν εγκρίνει ακόμη.
Εκτός από το ελληνικό ζήτημα (περισσότερα εδώ) που συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου, οι υπουργοί επικεντρώθηκαν στην οικονομική ανισότητα, στο διεθνές φορολογικό σύστημα, στην ψηφιακή ασφάλεια και, κυρίως, στο εμπόριο, με αφορμή τις πολιτικές προστατευτισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Donald Trump.
«Χρειαζόμαστες ισχυρές Η.Π.Α. για να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες πολιτικές, αλλά σε βιώσιμο επίπεδο», δήλωσε σχετικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Ο «οικοδεσπότης» Pier Carlo Padoan σχολιάσει πως η φορολογική μεταρρύθμιση του κ. Trump είναι «φιλόδοξη».
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Pierre Moscovici, είπε πως ελπίζει η αμερικανική κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει την πολυμέρεια και το ελεύθερο εμπόριο:
«Μπορούμε να συζητήσουμε, μπορούμε να έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις, αλλά είμαστε στον ίδιο κόσμο και στην ίδια βάρκα»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης