Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με άνοδο κλείνει την εβδομάδα το πετρέλαιο - Το Brent «κέρδισε» εκ νέου τα 50 δολάρια

Με άνοδο κλείνει την εβδομάδα το πετρέλαιο - Το Brent «κέρδισε» εκ νέου τα 50 δολάρια
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια σε συνολικά 522,5 την εβδομάδα μέχρι τις 5 Μαΐου 2017
Αν και ξεκίνησε με ραγδαία πτώση, ο «μαύρος χρυσός» κλείνει με άνοδο την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς ο «τρόμος» για αναζωπύρωση της κρίσης υπερπροσφοράς εγκατέλειψε προσωρινά την ενεργειακή αγορά.
Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Brent «ξανακέρδισε» το ψυχολογικό και βιώσιμο για τις εταιρείες όριο των 50 δολαρίων ανά βαρέλι, βρισκόμενο, περί τις 22:55, στα 50,9 δολάρια (+0,2%).
Την ίδια στιγμή, το αργό πετρέλαιο διαπργαματεύεται στα 47,9 δολάρια ανά βαρέλι, ενισχυμένο οριακά κατά 0,15% σε ημερήσια βάση.
Όπως έγινε γνωστό στα μέσα της εβδομάδας, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια σε συνολικά 522,5 την εβδομάδα μέχρι τις 5 Μαΐου 2017, ενώ, ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι φωνές πως η συμφωνία του Ο.Π.Ε.Κ. για περικοπή της ημερήσιας παραγωγής, θα επεκταθεί.
Παράλληλα, έκπληξη αποτέλεσε και η πτώση των αποθεμάτων βενζίνης στις Η.Π.Α., με τη ζήτηση προς το εν λόγω προϊον να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου, και συγκεκριμένα στα 9,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη του πετρελαίου ενδέχεται να είναι περιστασιακή, καθώς το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς παραμένει έντονο στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.



www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης