Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Κρίσιμο τεστ οι αυριανές εκλογές στη Β. Ρηνανία - Βεστφαλία για Merkel και Σοσιαλδημοκράτες

Bloomberg: Κρίσιμο τεστ οι αυριανές εκλογές στη Β. Ρηνανία - Βεστφαλία για Merkel και Σοσιαλδημοκράτες
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το CDU στο 32% και το SPD στο 31%, ενώ σε πτώση είναι και οι Πράσινοι
Εκλογές στο πιο πολυπληθές ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας διεξάγονται αύριο Κυριακή 14/5 στο μεγαλύτερο τεστ για την Angela Merkel και τους Σοσιαλδημοκράτες πριν τις γενικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017, όπως γράφει το Bloomberg.
Mε τον Martin Schulz να προσπαθεί να κρατήσει τους Σοσιαλδημοκράτες ανταγωνιστικούς για την καγκελαρία πάνω από το 1/5 του εκλογικού σώματος θα προσέλθει στις κάλπες αύριο στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία των 18 εκ. κατοίκων.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά ανάμεσα στην κυβερνήτη των Σοσιαδημοκρατών Hanellore Kraft και τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel είναι οριακή.
"Παίζονται πολλά την Κυριακή" ανέφερε η Kraft που εκλέγεται ανελλιπώς στην περιοχή από το 2010, σε ομιλία της στο Ντούισμπουργκ.
Η Μerkel που έχασε ψηφοφόρους εξαιτίας της στάσης της στην προσφυγική κρίση, ανακάμπτει σταθερά μετά από ένα σύντομο διάστημα που οι Σοσιαλδημοκράτες κατέγραφαν ανοδική πορεία, χάρη στην ανάληψη της αρχηγίας τους από τον Schulz τον Ιανουάριο του 2017.
Και αυξάνει τη διαφορά μετά τις ήττες των Σοσιαλδημοκρατών από τους Χριστιανοδημοκράτες στις δύο πιο πρόσφατες τοπικές εκλογές.
Μία εξέλιξη που προσγείωσε τον Schulz, ο οποίος είχε δημιουργήσει ελπίδες και προσδοκίες στους Σοσιαλδημοκράτες ότι μπορούν να απειλήσουν τη Merkel, η οποία είναι καγκελάριος από το 2005.
Μία νίκη για το κόμμα της Merkel στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, όπου οι Σοσιαλδημοκράτες κυβερνούν τα 45 από τα 50 τελευταία χρόνια, θα εδραίωνε το προβάδισμά της εν όψει των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2017.
Η καγκελάριος παρουσιάζει τον εαυτό της ως μία σταθερή δύναμη στην Ευρώπη που κλονίζεται πολιτικά από την επικείμενη συμμαχία του Putin με τον Trump.
Και καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απώλειες για τους Σοσιαλδημοκράτες, όλα συγκλίνουν προς μία κυβέρνηση συνεργασίας στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία.
Το CDU θα πάρει 32% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έναντι 31% των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ σε πτώση είναι και οι Πράσινοι.
Merkel και Schulz διασταυρώνουν τα ξίφη τους τις τελευταίες εβδομάδες για την περιοχή με τον δεύτερο να κάνει λόγο για κοινωνική δικαιοσύνη και την καγκελάριο να τον κατηγορεί για την αύξηση της εγκληματικότητας και του χρέους.
"Το SPD είναι πολύ νευρικό" δήλωσε ο υποψήφιος του CDU Armin Laschet, προσθέτοντας ότι το κόμμα του "δεν πρέπει να χάσει ούτε μία ψήφο".
Οι δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές δείχνουν, εξάλλου, ότι το κόμμα της Merkel έχει ανέβει στο 37% (+2 μονάδες), ενώ το SPD έχει υποχωρήσει στο 27% (-3 μονάδες).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης