Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Χαμηλές προσδοκίες για τη συνάντηση του Macron με τη Merkel στο Βερολίνο

Deutsche Welle: Χαμηλές προσδοκίες για τη συνάντηση του Macron με τη Merkel στο Βερολίνο
Στο Βερολίνο είναι το πρώτο ταξίδι του Macron ως πρόεδρος της Γαλλίας
Συμβολική σημασία έχει πλέον το ταξίδι του Emmanuel Macron στο Βερολίνο, καθώς είναι το πρώτο του με την ιδιότητα του προέδρου της Γαλλίας.
Ο Macron θα έχει επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, εκτιμάται πως θα ανανεώσει τους όρκους φιλίας με την κάποτε αντίπαλο Γερμανία.
Την ίδια στιγμή, όμως, και η Merkel είναι ικανοποιημένη που ο Macron κέρδισε τις εκλογές και όχι η ακροδεξιά αντίπαλος του Marine Le Pen.
Εάν βέβαια θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του είναι αμφίβολο.
Ο Emmanuel Macron είχε ζητήσει πριν από μια εβδομάδα μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ και μείωση των εξαγωγικών πλεονασμάτων της Γερμανίας.
Η Angela Merkel του διεμήνυσε πως δεν είναι η Γερμανία αυτή που πρώτη θα πρέπει να αλλάξει την πολιτική της.

Ευκαιρία για το γαλλογερμανικό άξονα

Η βουλευτής των Πρασίνων Franziska Brantner, σε σχόλιο της στην Deutsche Welle, τονίζει πως η εκλογή Macron είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον γαλλογερμανικό άξονα, ο οποίος θα μπορούσε και πάλι να λειτουργήσει ως ατμομηχανή της Ευρώπης.
«Δεν θα πρέπει όμως η Γερμανία να υιοθετήσει ένα δασκαλίστικο ύφος» αλλά από κοινού με τη Γαλλία να επεξεργαστεί και να προτείνει ιδέες, σημειώνει η Γερμανίδα πολιτικός.
Ο νέος Γάλλος Πρόεδρος γνωρίζει ωσόσο πολύ καλά ότι πριν από τις γερμανικές εκλογές σε τέσσερις μήνες δεν πρόκειται να υπάρξουν οποιεσδήποτε αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης