Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet: Η ΕΚΤ μπορεί τεχνικά να εντάξει την Ελλάδα στο QE, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Praet: Η ΕΚΤ μπορεί τεχνικά να εντάξει την Ελλάδα στο QE, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ
Νωρίτερα, το Bloomberg είχε μεταδώσει πως κυβερνητικός αξιωματούχος της Αθήνας είχε προβάλει ακριβώς το ίδιο επιχείρημα
Σε απάντηση των όσων είχαν διαρρεύσει νωρίτερα, ο ανώτατος αξιωματούχος και επικεφαλής οικονομολόγος της Ε.Κ.Τ., Peter Praet, ξεκαθαρίσειότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί, τεχνικά, να επιτρέψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ακόμη και αν δεν συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ. στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.
Νωρίτερα, το Bloomberg είχε μεταδώσει πως κυβερνητικός αξιωματούχος της Αθήνας είχε προβάλει ακριβώς το ίδιο επιχείρημα.
Στα της Ευρωζώνης, ο κ. Praet εξέφρασε εκ νέου την ανάγκη για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου των μισθών, ξεκαθαριζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Ε.Κ.Τ., ενώ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει περαιτέρω τόνωση και στον πληθωρισμό του νομισματικού μπλοκ.
Βέβαια, προανήγγειλε αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στην επικείμενη συνάντηση του εκτελεστικού συμβουλίου της Τράπεζας, τον Ιούνιο 2017.
Ωστόσο, υπεραμύνθηκε για ακόμη μια φορά της νομισματικής πολιτικής που ακολουθείται, προβάλλοντας την αναγκαιότητα για συνέχιση της χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης