Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου το ελληνικό χρέος.... χωρίς συμφωνία - Τι θα εξεταστεί

Dijsselbloem: Στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου το ελληνικό χρέος.... χωρίς συμφωνία - Τι θα εξεταστεί
Ο Ολλανδός τονίζει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης
Το επίμαχο ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου 2017, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Jeroen Dijsselbloem σε ενημερωτικό έγγραφο που δημοσίευσε η ολλανδική κυβέρνηση.
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup τονίζει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, στο έγγραφο δεν υπάρχει κάποια δέσμευση για συμφωνία στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Επίσης, επισημαίνεται πως στη συνάντηση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αναμένεται να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα δομηθεί η πιθανή εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι στο εν λόγω Eurogroup θα εξεταστεί και η προκαταρκτική τεχνική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών, στις 2 Μαΐου 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης