Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ναυάγιο» στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ολλανδία

«Ναυάγιο» στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ολλανδία
Τα τέσσερα κόμματα ήταν οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Mark Rutte, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του Μαρτίου 2017, οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Κεντρώοι Δημοκράτες και οι Πράσινοι
Αδιέξοδες ήταν οι πρώτες συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ολλανδία, καθώς τα τέσσερα κόμμα που κάθισαν στο τραπέζι διαφώνησαν έντονα, ειδικά σε ό,τι αφορά στη μεταναστευτική πολιτική.
Τα τέσσερα κόμματα ήταν οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Mark Rutte, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του Μαρτίου 2017, οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Κεντρώοι Δημοκράτες και οι Πράσινοι.
Σημειώνεται ότι εκτός των διερευνητικών επαφών έμεινε το Κόμμα Ελευθερίας του ακροδεξιού Geert Wilders, του ηττημένου των εκλογών, με τον οποίο κανένα κόμμα δεν επιθυμεί συνεργασία.
Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες γενικές εκλογές, το 2012, απαιτήθηκαν 52 ημέρες προκειμένου να συγκροτηθεί η σημερινή υπηρεσιακή πλέον κυβέρνηση, που αποτελείται από τους Φιλελεύθερους του κ. Rutte και τους Εργατικούς, όπου και ανήκει ο υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem.

www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης