Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ford: Σχεδιάζει μείωση του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της κατά 10%

tags :
Ford: Σχεδιάζει μείωση του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της κατά 10%
Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο σε τι βαθμό θα επηρεάσουν οι περικοπές το εργατικό δυναμικό στη Βόρεια Αμερική
Σημαντικές περικοπές στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της σχεδιάζει η Ford Motor, εν μέσω μίας προσπάθειας του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Mark Fields, να αυηξήσει τα κέρδη της, καθώς και να τονώσει τη συνολική τιμή των μετοχών της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές που σχετίζονται με την αμερικανική εταιρεία, η Ford στοχεύει σε περικοπές δαπανών ύψους 3 δισ. δολ. για το σύνολο του 2017, στοχεύονται στη βελτίωση της κερδοφορίας κατά το επόμενο έτος.
Μάλιστα, οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, στοχεύονταις κυρίως σε μισθωτούς εργαζόμενους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σταφές εάν το σχέδιο περιλαμβάνει περικοπές στα εγχώρια εργοστάσια της εταιρείας, ή σε εκείνα που βρίσκονται σε εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι η Ford έχει 200.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, οι μισοί εκ των οποίων εργάζονται στη Βόρεια Αμερική, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε η αυτοκινητοβιομηχανία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του νυν προέδρου, Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης