Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Ο δείκτης VIX είναι μια ωρολογιακή βόμβα που θα ανατινάξει την bull αγορά της Wall Street

tags :
MarketWatch: Ο δείκτης VIX είναι μια ωρολογιακή βόμβα που θα ανατινάξει την bull αγορά της Wall Street
Σύμφωνα με ανάλυση του MarketWatch, αναμένεται καταιγίδα στη Wall Street
Σε αντίθεση με την απόλυτη τρέλα που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, μια αλλόκοτη ανησυχία συνεχίζει να επικρατεί στη Wall Street, σύμφωνα με το MarketWatch.
Όχι ότι παραπονιούνται οι επενδυτές.
Αντιθέτως, συνεχίζουν να ασχολούνται με τις κυβερνοεπιθέσεις, τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας και τις πολιτικές του Donald Trump, ενώ την ίδια στιγμή, όλοι οι μεγάλοι δείκτες παραμένουν σε ιστορικά υψηλά.
Τεχνικά μιλώντας, η μεταβλητότητα -βάσει του δείκτη VIX- μόλις έφτασε σε επίπεδα που έχουν να σημειωθούν από το 1993.
Ξεκάθαρα, οι επενδυτές έχουν καταφέρει να αποφύγουν τα αρνητικά σοκ, αλλά υπάρχει μια αίσθηση ότι ο VIX είναι μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να ανατινάξει την bull αγορά.
«Ιστορικά, τα πολύ χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας ακολουθούνται από πολύ υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας.
Η μεταβλητότητα τείνει να πέφτει σε χαμηλά επίπεδα στο αποκορύφωμα της αγοράς», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Nick Colas, στρατηγικός στρατηγικής της αγοράς στο Convergex.
«Αυτό ταιριάζει επίσης με την ιδέα ότι οι μετοχές με υψηλές αποτιμήσεις έχουν χαμηλότερες μακροπρόθεσμες αποδόσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή, ο Kevin Muir, του blog Macrotourist, λέει ότι η αστάθεια θα επιστρέψει, αλλά μάλλον πολύ αργότερα από ό,τι αναμένουν πολλοί.
«Βλέπω αύξηση της μεταβλητότητας, αλλά όχι για τους λόγους που πιστεύουν οι περισσότεροι.
Υποψιάζομαι ότι θα έχουμε μια κατάρρευση της αγοράς όπως το 1999 που θα περιλαμβάνει και αύξηση της μεταβλητότητας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό θα ειναι μακροπρόθεσμο.
Με άλλα λόγια, ενώ όλοι περιμένουν εκτόξευση του VIX, ο Muir λέει ότι πιστεύει ότι είναι πιθανότερο να δούμε μια συνθηκολόγηση του VIX.
Και αυτό σημαίνει ακριβώς περισσότερα από τα ίδια για τις προβλέψιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης