Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Yahoo

tags :
Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Yahoo
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Φεβρουαρίου, Verizon και Yahoo συμφώνησαν κι επίσημα στην εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, έναντι του ποσού των 4,48 δισ. δολαρίων
Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα (16 Μαϊου 2017) η Yahoo, ενόψει της εξαγοράς της από τη Verizon.
Η γνωστή εταιρεία του διαδικτύου θα πληρώσει μεταξύ 44,7 και 50,7 δολαρίων για την κάθε μετοχή, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Φεβρουαρίου, Verizon και Yahoo συμφώνησαν κι επίσημα στην εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, έναντι του ποσού των 4,48 δισ. δολαρίων, 350 εκατ. δολάρια λιγότερα από την αρχική αποτίμηση της εταιρείας.
Η μείωση του ποσού εξαγοράς της Yahoo από τη Verizon, ήρθε ως αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων στον διαδικτυακό γίγαντα, και ειδικότερα της αποκάλυψη της 14ης Δεκεμβρίου 2016 από την άλλοτε πανίσχυρη τεχνολογική εταιρεία, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε ένα (1) δισ. λογαριασμούς e-mails.
Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, έγινε τον Αύγουστο του 2013 και προηγήθηκε της διαδικτυακής επίθεσης του Σεπτέμβρη 2016, κατά την οποία οι hackers παραβίασαν 500.000 λογαριασμούς της Yahoo.
Με την εξαγορά αυτή η Verizon θα καταφέρει να συνδυάσει τις μηχανές αναζήτησης, ανταλλαγής μηνυμάτων και email της Yahoo, με τις υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες του ομίλου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του deal, η Yahoo θα μετονομαστεί σε Altaba.
Σημειώνεται ότι για το α' 3μηνο 2017 η Yahoo παρουσίασε καθαρά κέρδη της τάξης των 99,4 εκατ. ή 0,10 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι ισόποσων ζημιών ένα χρόνο νωρίτερα, με τα έσοδα για την ίδια περίοδο να ανέρχονται στα 1,33 δισ. δολάρια.
Αν αναπροσαρμόσουμε εξαιρώντας ορισμένα έξοδα αλλά και έσοδα, τότε τα καθαρά κέρδη για την άλλοτε πανίσχυρη τεχνολογική εταιρεία διαμορφώνονται στα 0,18 δολάρια ανά μετοχή και ο κύκλος εργασιών στα 833,8 εκατ. δολάρια.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για αναπροσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 0,14 δολαρίων και έσοδα στα 812 εκατ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης