Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ιράν πιθανότατα θα στηρίξει την επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ για 9 ακόμα μήνες

Reuters: Το Ιράν πιθανότατα θα στηρίξει την επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ για 9 ακόμα μήνες
Η Τεχεράνη ήταν το μόνο μέλος του ΟΠΕΚ που του επετράπη να αυξήσει την παραγωγή κατά τη διάρκεια της συμφωνίας
Αρκετά πιθανό παρουσιάζεται το ενδεχόμενο το Ιράν να στηρίξει την επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ για τις περικοπές το πετρέλαιο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Τεχεράνη, εφόσον υπάρξει συναίνεση και από τα υπόλοιπα μέλη τυ Οργανισμού.
Η εν λόγω κίνηση από πλευράς Ιράν, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα θεωρηθεί σχετικά απρόβλεπτη, καθώς η Τεχεράνη ήταν το μόνο μέλος του ΟΠΕΚ που του επετράπη να αυξήσει την παραγωγή κατά τη διάρκεια της συμφωνίας.
Παράλληλα, υπέρ της επέκτασης της συμφωνίας τάχθηκε σήμερα (16/5) και το Κουβέιτ, το οποίο αρκετά συχνά βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τις απόψεις της Τεχεράνης.
"Η κοινή ανακοίνωση Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας δείχνει τη δέσμευση των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ να επαναφέρουν σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου, στην οποία είναι απαραίτητο να υπάρχει ασφάλεια μέσα στα επόμενα χρόνια", σχολίασε μία εκ των πηγών.
Μάλιστα, η επίσημη σύμπραξη του Ιράν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου στη Βιέννη, όπου και οι χώρες θα συναντηθούν για να συζητήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης