Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο Eurogroup το ζήτημα του ελληνικού χρέους, μετά το αδιέξοδο στο EwG

Reuters: Στο Eurogroup το ζήτημα του ελληνικού χρέους, μετά το αδιέξοδο στο EwG
«Το Δ.Ν.Τ. θέλει εκ των προτέρων τη μέγιστη δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ οι υπόλοιποι θα προτιμούσαν να είναι πιο ακριβείς μόνο το 2018»
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν πλέον τον λόγο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς στο χθεσινό Euroworking Group δε σημειώθηκε καμία πρόοδος επί του ζητήματος, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο τα όσα δήλωσε πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα.
Στο Euroworking Group συμμετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών των κρατών – μελών, με σκοπό να προετοιμάσουν την επικείμενη συνάντηση του Eurogroup.
Το επόμενο Eurogroup θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου 2017.
«Υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους», αναφέρει η πηγή, ενώ ένας έτερος αξιωματούχος δηλώνει στο πρακτορείο:
«Το Δ.Ν.Τ. θέλει εκ των προτέρων τη μέγιστη δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ οι υπόλοιποι θα προτιμούσαν να είναι πιο ακριβείς μόνο το 2018 (οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα διάσωσης)».
Η ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς το Δ.Ν.Τ. την καθιστά αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, το τρίτο από το 2010.
Επιπλέον, ορισμένες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν εγκρίνουν νέα δόσεις προς την Ελλάδα αν σε συμμετέχει το Ταμείο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης