Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο αισιόδοξα βλέπει η Angela Merkel το Brexit μετά την εκλογή Macron στη Γαλλία

Πιο αισιόδοξα βλέπει η Angela Merkel το Brexit μετά την εκλογή  Macron στη Γαλλία
Οι συνομιλίες για το Brexit γίνονται πιο εύκολες για την Angela Merkel, μετά την εκλογή του Emmanuel Macron προεδρία της Γαλλίας, δηλώνει στέλεχος του κόμματος της γερμανίδας καγκελάριου.
Η στάση της Γερμανίας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να δεχτεί τις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας θα υποστηριχθεί από το Γάλλο πρόεδρο, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη του Bloomberg την Τρίτη (16 Μαΐου 2017) ο Michael Fuchs αναπληρωτής βουλευτής του κόμματος της Angela Merkel.
Όσον αφορά την ελεύθερη διακίνηση υπηρεσιών, κεφαλαίων, αγαθών και εργασίας στην ΕΕ, ο Macron έχει τις ίδιες απόψεις με εμάς, οπότε νιώθουμε να έχουμε έναν σύμμαχο μαζί μας", ανέφερε ο Fuchs.
Ο Macron πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του ως Πρόεδρος στο Βερολίνο τη Δευτέρα για συνομιλίες με τη Μέρκελ για την αναζωογόνηση γερμανογαλλικών σχέσεων, την ενίσχυση της ΕΕ και την τόνωση των επενδύσεων στη ζώνη του ευρώ.
Η κ. Merkel τόνισε πως είναι άμεση ανάγκη, να ενεργήσουν σε μια "κρίσιμη στιγμή" καθώς η ΕΕ αντιμετωπίζει μια σειρά κρίσεων εκτός από την έξοδο της Βρετανίας.
Πριν από τις διαπραγματεύσεις ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit, η κ. Merkel προειδοποίησε τον περασμένο μήνα, για «ψευδαισθήσεις» που έχουν οι Βρετανοί αξιωματούχοι σχετικά με την πολυπλοκότητα των συνομιλιών.
Ο Fuchs δήλωσε ότι ο Macron, ο οποίος κατάφερε να νικήσει τον λαϊκό υποψήφιο Marine Le Pen στις 7 Μαΐου, πιο θερμός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε σχέση με τον προκάτοχό του, Francois Hollande.
"Είναι πιο φιλοευρωπαϊστής από ό, τι ο Hollande," είπε ο Fuchs.
"Γι 'αυτό θα μας βοηθήσει, γιατί θέλουμε να έχουμε μια ισχυρότερη Ευρώπη"

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης