Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες προοπτικές σε ασφάλεια και συστήματα πληροφοριών επιθυμεί η Κομισιόν

Νέες προοπτικές σε ασφάλεια και συστήματα πληροφοριών επιθυμεί η Κομισιόν
Στο επίκεντρο η ασφάλεια των συνόρων και της μετανάστευσης έως το 2020, αλλά και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
Σε σημερινή της ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει την έβδομη έκθεση προόδου προς μια αποτελεσματική και πραγματική Ένωση Ασφάλειας.
Η έκθεση αναφέρεται τόσο στην πρόοδο που έχει σημειωθεί σε βασικά ζητήματα, όσο και στις προσπάθειες που γίνονται για να βελτιωθεί η διαχείριση των πληροφοριών για την ασφάλεια των συνόρων και της μετανάστευσης έως το 2020.
Στην ανακοίνωση υπάρχει δέσμευση από πλευράς Επιτροπής να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, μετά τα πολύ πρόσφατα κρούσμα παγκοσμίως.
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε:
«Η αξία των πληροφοριών ασφαλείας μεγιστοποιείται όταν τα συστήματά μας «συνομιλούν» μεταξύ τους.
Τα περίπλοκα και κατακερματισμένα συστήματα που διαθέτουμε σήμερα μας καθιστούν ευάλωτους.
Οι υπεύθυνοι επιβολής του νόμου δεν έχουν πάντα στη διάθεσή τους τις εφαρμόσιμες πληροφορίες που χρειάζονται.
Σήμερα, έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα πώς πρέπει να δράσουμε προκειμένου να διορθωθεί αυτή η κατάσταση προκειμένου να συνδεθούν τα επιμέρους στοιχεία και να εξαλειφθούν τα τυφλά σημεία για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών μας σε ολόκληρη την ΕΕ.»
Από τη μεριά του ο Επίτροπος για την Ένωση Ασφάλειας, Τζούλιαν Κινγκ, δήλωσε:
«Οι πρόσφατες τραγικές επιθέσεις στην Ευρώπη κατέδειξαν πόσο σημαντική είναι η αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρχών των κρατών μελών.
Η προσέγγιση που περιγράφουμε σήμερα προσδιορίζει έναν στοχευμένο και έξυπνο τρόπο για τη χρήση των υφιστάμενων δεδομένων με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίησή τους.
Η πρότασή μας θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων για την ασφάλεια, συμβάλλοντας στην καλύτερη αντιμετώπιση των διακρατικών απειλών από τις εθνικές αρχές και εντοπίζοντας τους τρομοκράτες που διασχίζουν τα σύνορα.»
Στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών, η Επιτροπή έχει διευκολύνει τις επαφές σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να διασφαλιστούν συντονισμένες δράσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ.
Στις 17 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ για την από κοινού αξιολόγηση των δυνητικών κινδύνων και τη διαμόρφωση κοινής προσέγγισης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων εν εξελίξει απειλών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης