Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε υψηλό 6μήνου αναρριχήθηκε το ευρώ - «Απειλεί» το δολάριο

Reuters: Σε υψηλό 6μήνου αναρριχήθηκε το ευρώ - «Απειλεί» το δολάριο
Αυξάνουν οι φόβοι τον επενδυτών αν  o Trump θα καταφέρει να εξαντλήσει τη θητεία του
Το ευρώ σημείωσε άνοδο πάνω από το 1% έναντι ενός γενικά ασθενέστερου δολαρίου την Τρίτη, σχεδόν αγγίζοντας τα 1,11 δολάρια φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ο Donald Trump εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
Ενώ το δολάριο είχε κάποια ανάκαμψη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή της αμερικανικής βιομηχανίας καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση της σε περισσότερα από τρία χρόνια, οι επενδυτές ξαναγυρίζουν στο δολάριο στις μεταγενέστερες συναλλαγές.
Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι η οικονομία της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις προσδοκίες.
Η νίκη του Emmanuel Macron στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας και οι αυξανόμενες προσδοκίες για περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς επιδιώκει στενότερες σχέσεις με τη Γερμανία, βοήθησαν επίσης την ενίσχυση του ευρώ, ανέφεραν οι αναλυτές.
Το ευρώ σημείωσε μεγάλη άνοδο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2016 έναντι του γεν και το υψηλότερο επίπεδο από την 31η Μαρτίου έναντι της λίρας.
Από την άλλη οι φόβοι μεταξύ των επενδυτών αυξάνουν ότι το Trump ενδέχεται να μην ολοκληρώσει την πρώτη θητεία του, αναφέρουν οι αναλυτές.
Ακόμα κι αν το κάνει, θα αντιμετωπίσει πάρα πολλές διαφωνίες για να μπορέσει να προωθήσει το οικονομικό του πρόγραμμα .
Ο δείκτης δολαρίου .DXY είχε φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών νωρίτερα φέτος, δίνοντας μία αισιοδοξία ότι τα σχέδια του Trump για φορολογικές περικοπές και οι δαπάνες για υποδομές θα τονώσουν την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, όμως μειώθηκαν την Τρίτη (16 Μαΐου 2017) στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου.
Τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία των ΗΠΑ προκαλούν τους επενδυτές να αναρωτιούνται εάν η Fed θα καταφέρει να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης