Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Ο Trump δεν αποκάλυψε στον Lavrov απόρρητες πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος

Putin: Ο Trump δεν αποκάλυψε στον Lavrov απόρρητες πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος
Μάλιστα, προσφέρθηκε να το αποδείξει, επικαλούμενος τις κασέτες των συνομιλιών
Μία πλήρης σύγχυση υπάρχει σχετικά με το επίμαχο ζήτημα που προέκυψε από δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο ο Donald Trump αποκάλυψε πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης για το Ισλαμικό Κράτος στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergei Lavrov, κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο.
Απαντώντας χθες, ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε στο Twitter πως έχει το απόλυτο δικαίωμα του να ενημερώσει τη Ρωσία σχετικά με τρομοκρατικές απειλές:
«Ως Πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μια δημόσια προγραμματισμένη συνάντηση στο Λευκό Οίκο), ως έχω απόλυτο δικαίωμα να πράξω, γεγονότα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς και επειδή θέλω η Ρωσία να εντείνει τη μάχη της κατά του ISIS και της τρομοκρατίας».
Το δημοσίευμα της Washington Post έγραφε ότι ο Trump μετέφερε πληροφορίες στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov και στον πρέσβη της Ρωσίας στις Η.Π.Α., Sergei Kislyak, οι οποίες είχαν παραχωρηθεί από έναν συνεργάτη των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης συμφωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συνεργάτης δεν είχε δώσει στην Ουάσιγκτον την άδεια να μοιραστεί το υλικό με τη Μόσχα, και η απόφαση του Trump να το κάνει θέτει σε κίνδυνο τη συνεργασία ενός συμμάχου ο οποίος έχει πρόσβαση στο εσωτερικό του Ισλαμικού Κράτους.
Επιπλέον, το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Trump στις συνομιλίες του με τους δύο Ρώσους αξιωματούχους φερόταν να περηφανευόταν για τις γνώσεις του περί των επικείμενων απειλών.
Επίσης, το δημοσίευμα διέψευσε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κκ. Trump και Lavrov συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, «μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι κοινές προσπάθειες και απειλές που αφορούν την αντι-τρομοκρατία».
Ωστόσο, σήμερα 17 Μαϊου 2017, ο Vladimir Putin διέψευσε κατηγορηματικά πως ο Αμερικανός Πρόεδρος παραχώρησαν τις εν λόγω πληροφορίες στη Μόσχα.
Μάλιστα, προσφέρθηκε να το αποδείξει, επικαλούμενος τις κασέτες των συνομιλιών.
Επιπλέον, ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε πως ορισμένοι δεν αφήνουν τον κ. Trump να δουλέψει κατάλληλα, ενώ τόνισε για μία ακόμη φορά πως το αντιρωσικό αίσθημα που συνεχίζει να υφίσταται στις Η.Π.Α., βλάπτει τις διμερείς σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης