Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαφωνία Αναστασιάδη Akinci για εύρεση λύσης στο Κυπριακό

Διαφωνία Αναστασιάδη Akinci για εύρεση λύσης στο Κυπριακό
Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που συνομίλησαν οι δύο ηγέτες, ενώ δεν ανακοινώθηκε νέα συνάντηση
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κύπριου προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Η συνάντηση διήρκησε 5 ώρες.
Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που συνομίλησαν οι δύο ηγέτες, ενώ δεν ανακοινώθηκε νέα συνάντηση. 
Νέα συνάντηση δεν ανακοινώθηκε, καθώς ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, διαφώνησε σε «συγκεκριμένη, δημιουργική, εισήγηση της ελληνοκυπριακής πλευράς , που θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικά τις προϋποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού».
Η διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προκάλεσε την παρέμβαση του γ.γ. του ΟΗΕ Espen Eide,όπου τις προσεχείς ημέρες θα έχει διαβουλεύσεις με τα δύο μέρη για να φανεί κατά πόσο υπάρχει προοπτική «μιας ουσιαστικής, αλλά και δημιουργικής συνάντησης, η οποία να οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα».
Ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης ανέφερε πως επιφυλάσσεται να αναφερθεί σε οτιδήποτε έχει εισηγηθεί, αφού εξαντληθούν τα περιθώρια των προσπαθειών του κ. Espen Eide, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκαν από τους διαπραγματευτές για όλες τις διαβουλεύσεις, που προηγήθηκαν και συζήτησαν σε έκταση το πόσο χρήσιμη θα ήταν μια νέα διάσκεψη στην Γενεύη και κάτω από ποιες συνθήκες.
Ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «οι μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει, δεν θα επαναληφθούν».
Τέλος, ανέφερε πως θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει και για τις προτάσεις του, τις αντιπροτάσεις, αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης