Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ευελπιστούμε ότι η νέα κυβέρνηση της Ν. Κορέας θα διορθώσει τα μεταξύ μας προβλήματα

Κίνα: Ευελπιστούμε ότι η νέα κυβέρνηση της Ν. Κορέας θα διορθώσει τα μεταξύ μας προβλήματα
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Wang Yi, τόνισε ότι η βελτίωση των σχέσεων αποτελεί επιθυμία και των δύο πλευρών
Την ελπίδα της ότι η νέα κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα διορθώσει τα προβλήματα που υπάρχουν στις μεταξύ τους σχέσεις, εξέφρασε η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Wang Yi.
Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον απεσταλμένο της Σεούλ στην Κίνα, ο Wang δήλωσε ότι "ελπίζουμε πως η νέα κυβέρνηση θα διορθώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και ότι θα λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να απομακρύνουμε το συντομότερο δυνατό τα εμπόδια που υπάρχουν στις σχέσεις των δύο χωρών", προσθέτοντας παράλληλα ότι "αυτή είναι η επιθυμία των λαών μας και των κυβερνήσεών μας".
Υπενθυμίζουμε ότι το Πεκίνο έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του απέναντι στο αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD, που έχει εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι επηρεάζει αρνητικά την ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, το κινεζικό ΥΠΕΞ εξέδωσε και ανακοίνωση αναφορικά με τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν, κατακρίνοντας την Ουάσινγκτον για την εν λόγω κίνηση, η οποία επηρεάζει έμμεσα και την ίδια την Κίνα.
"Θεωρούμε ότι η τυφλή επιβολή μονομερών κυρώσεων δεν βοηθάνε στην ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και δεν ενισχύουν τις διεθνείς προσπάθειες που γίνονται στο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν", δήλωσε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του Υπουργείου.
Σημειώνεται ότι η Κίνα, η οποία διατηρεί στενούς οικονομικούς και διπλωματικούς δεσμούς με την Τεχεράνη, είχε μεσολαβήσει σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος και την άρση των κυρώσεων από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης