Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω… Trump και ΕΚΤ

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω… Trump και ΕΚΤ
Ο δείκτης - βαρόμετρο FTSE 100 στο Λονδίνο, έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,89%, στις 7.437 μονάδες
Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τους κύριους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες, οι οποίοι επηρεάστηκαν έντονα από τις εξελίξεις στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αλλά και από τη δημοσίευση των πρακτικών της Ε.Κ.Τ.
Ο γερμανικός DAX, μετά τα απανωτά ρεκόρ των τελευταίων εβδομάδων, κατέγραψε επιπλέον πτώση 0,33%, κλείνοντας στις 12.590,06 μονάδες, ενώ σε ακόμη χειρότερη μοίρα βρέθηκε ο γαλλικός CAC 40 (-0,53%), στις 5.289,73 μονάδες.
Μεγάλος χαμένος ο ισπανικός IBEX 35, ο οποίος υποχώρησε 0,94%, ενώ την ίδια στιγμή ο ιταλικός ενισχύθηκε οριακά (0,07%).
Ο δείκτης - βαρόμετρο FTSE 100 στο Λονδίνο, έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,89%, στις 7.437 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 50 συρρικνώθηκε στις 3.562,38 μονάδες (-0,63%), ενώ ανοδικά πρόσημα καταγραφήκαν σε Ουγγαρία και Δανία.



Όπως αναφέρεται στα πρακτικά της Τράπεζας για τη συνεδρίαση στις 26 – 27 Απριλίου 2017, όπου και αποφασίστηκε να μείνει αμετάβλητη η τρέχουσα νομισματική πολιτική, ο πληθωρισμός αλλά και το επίπεδο των μισθών στον χώρο της Ευρωζώνης αυξάνονται, αλλά με αναιμικό ρυθμό.
Στις αποφάσεις αναφέρεται μεταξύ άλλων πως πλέον καταγράφεται μία αντιστροφή στην πορεία των αποδόσεων για τα κρατικά ομόλογα του μπλοκ, οι οποίες μειώνονται, ενώ σε μερικές περιπτώσεις είναι αρνητικές.
Βέβαια, αφού αναγνωρίσει πως παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής, η Τράπεζα τονίζει πως οι κίνδυνοι (όπως η πολιτική αβεβαιότητα) στην Ευρωζώνη έχουν αρχίσει να ισορροπούν.
Η Τράπεζα επισημαίνει επίσης πως, τη στιγμή που στις Η.Π.Α. ο S&P 500 βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρωζώνης βρίσκονται στον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

Ωστόσο, σημαντικότερο ρόλο έπαιξαν οι πολιτικές εξελίξεις στις Η.Π.Α.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος διόρισε νέο επικεφαλής του FBI τον Robert Mueller, προς αντικατάσταση του James Comey, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από τον Donald Trump την περασμένη εβδομάδα.
Όπως αποκάλυψε σήμερα το Reuters, τουλάχιστον 18 επαφές είχαν ο Michael Flynn και άλλοι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump με Ρώσους αξιωματούχους και άλλους που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών του προεκλογικού αγώνα του 2016.
Οι μέχρι πρότινος μη κοινοποιηθείσες αλληλεπιδράσεις εξετάζονται από το FBI και τους ερευνητές του Κογκρέσου στο πλαίσιο διερεύνησης ρωσικών παρεμβάσεων στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. και επαφών μεταξύ του επιτελείου του Trump και της Ρωσίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, έξι από τις επαφές ήταν τηλεφωνικές συνομιλίες του Ρώσου πρέσβη στις Η.Π.Α., Sergey Kislyak, με συμβούλους του Trump, συμπεριλαμβανομένου του Flynn.
Οι συνομιλίες μεταξύ των Flynn και Kislyak έγιναν πιο συχνές μετά την ψηφοφορία στις 8 Νοεμβρίου, όπου οι δύο συζητούσαν τη θέσπιση ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του Trump και του ρώσου Προέδρου Vladimir Putin που θα μπορούσε να παρακάμψει τη γραφειοκρατία εθνικής ασφάλειας των Η.Π.Α., κάτι που και οι δύο πλευρές θεωρούσαν μια εχθρική κίνηση απέναντι για τις βελτιωμένες διμερείς σχέσεις, ανέφεραν τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης