Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (Πρόεδρος Κίνας): Είμαστε πρόθυμοι να βελιτώσουμε τις σχέσεις μας με τη Νότια Κορέα

Xi Jinping (Πρόεδρος Κίνας): Είμαστε πρόθυμοι να βελιτώσουμε τις σχέσεις μας με τη Νότια Κορέα
Ο κινέζος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του να διατηρήσει όσα «αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί» στις σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Σεούλ
Την πρόθεση της Κίνα να βελτιώσει εκ νέου τις σχέσεις της με τη Νότια Κορέα, εξέφρασε σήμερα (19/5) ο πρόεδρος της χώρας Xi Jinping, με αφορμή την ανάδειξη νέου προέδρου στο νότιο κράτους της κορεάτικης χερσονήσου.
Συγκεκριμένα, ο Xi, ο οποίος συναντήθηκε με τον απεσταλμένο της Σεούλ, Lee Hae-chan, στο Πεκίνο, τόνισε ότι «είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε τη Νότια Κορέα για να διατηρήσουμε όλα εκείνα τα σκληρά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών», ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «να επιστρέψουν σε φυσιολογικό μονοπατι και να επωφεληθούμε αμφότεροι με βάση την αμοιβαία κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό».
Οι δηλώσεις του κινέζουν προέδρου έρχονται αφότου ο νοτιοκορεάτης απεσταλμένος του παρέδωσε την επιστολή εκ μέρους του νεοεκλεγέντος προέδρου, Moon Jae-in, στην οποία ευχαριστούσε το Πεκίνο για την θερμή υποδοχή του.
Νωρίτερα, ο Lee είχε συναντηθεί και με τον Κρατικό Σύμβουλο της χώρας, Yang Jiechi, προκειμένου να συζητηθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, λόγω της έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην κορεάτικη χερσόνησο.
Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία ο Moon εξέφρασε την επίγνωσή του αναφορικά με τις ανησυχίες της Κίνα, λόγω της εγκατάστασης του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα.
«Θα ήταν ευκολότερη η διευθέτηση των διαφορών για το αντιπυραυλικό σύστημα εάν η Βόρεια Κορέα σταματήσει τις προκλήσεις της», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Moon προς τον Xi κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης