Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ελλάδα - Τα νέα μέτρα μπορεί να φέρουν και νέο μνημόνιο

tags :
Bloomberg: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ελλάδα - Τα νέα μέτρα μπορεί να φέρουν και νέο μνημόνιο
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΙΟΒΕ, Νίκο Βέττα, η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτό που βρισκόταν τρία χρόνια πριν
«Οι τελευταίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα είναι το κλειδί για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κάτι που θα απελευθερώσει τις επενδύσεις και τελικά θα βάλει ένα τέλος στην οικονομική κρίση.
Ή η λιτότητα θα συντρίψει την οικονομία και θα συντρίψει την ελληνική οικονομία και θα αναγκάσει τη χώρα να ζητήσει ακόμα ένα πακέτο διάσωσης.
Θα φανεί σύντομα».
Έτσι ξεκινάει το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την ελληνική οικονομία με αφορμή την ψήφιση των νέων μέτρων στη Βουλή.



Όπως σχολιάζει το Bloomberg, μετά τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας που έδειξαν ότι η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι βουλευτές ενέκριναν τα τελευταία οικονομικά μέτρα που ζητούσαν οι πιστωτές να διατηρήσουν τα δάνεια διάσωσης.
Ωστόσο, ο κίνδυνος είναι ότι εάν οι προσπάθειες για την επίτευξη των φιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων πιέσουν πολύ την οικονομία, ο στόχος θα χαθεί για την επόμενη χρονιά, ενώ οι μειώσεις στις συντάξεις και οι αυξήσεις των φόρων θα σφίξουν ακόμα περισσότερο το ζωνάρι.
«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι», δήλωσε στο Bloomberg, ο Νίκος Βέττας, επικεφαλής του ΙΟΒΕ και προσθέτει «βρίσκεται περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτό που βρισκόταν τρία χρόνια πριν και ενώ πολλές από τις αιτίες που δημιούργησαν αρνητική δυναμική από την αρχή της κρίσης είναι τώρα πιο αδύναμες, δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα εισέλθει σε μια φάση βιώσιμης ανάπτυξης».
Σύμφωνα με το Bloomberg, εάν η Ελλάδα λάβει μια αρκετά σημαντική δέσμευση για ρύθμιση του χρέους από τους πιστωτές της ζώνης του ευρώ, αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να επιτρέψει την είσοδο επενδύσεων στην πραγματική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης