Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι Έλληνες ενέκριναν περισσότερη λιτότητα με αντάλλαγμα την επόμενη δόση και την ελάφρυνση του χρέους

CNBC: Οι Έλληνες ενέκριναν περισσότερη λιτότητα με αντάλλαγμα την επόμενη δόση και την ελάφρυνση του χρέους
H ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα μπορεί να ενταχθεί στο QE της ΕΚΤ 
Στην ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από την Ελλάδα, ώστε να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος, την ίδια στιγμή που έξω από τη Βουλή, οι Έλληνες διαδήλωναν, αναφέρεται το CNBC
«Η αριστερή ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι με τη νομοθέτηση των μέτρων, τέσσερις μέρες πριν το Eurogroup, θα πείσει τους δανειστές της να απελευθερώσουν τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ και να χορηγήσουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι στο χέρι των δανειστών ώστε να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους.
«Δικαιούμαστε και περιμένουμε από το Eurogroup της Δευτέρας (22/5/2017) μια απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, που θα ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, οι δανειστές έχουν συμφωνήσει επί της αρχής για την αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο ως προς τις λεπτομέρειες.
Παράλληλα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση που καταρρέει στις δημοσκοπήσεις, ελπίζει ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επιστρέψει στις αγορές τους επόμενους μήνες.
Εξάλλου, η Αθήνα χρειάζεται την επόμενη δόση για να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο του 2017.
«Συμφώνησε να επιβληθεί περισσότερη λιτότητα, που θα εφαρμοστεί το 2019 και το 2020, για να πείσει το ΔΝΤ να συμμετέχει οικονομικά στο τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ.
Για να χρυσώσει το χάπι, ο Τσίπρας έχει υποσχεθεί να αντισταθμίσει τα νέα μέτρα με φορολογικές ελαφρύνσεις που επίσης ψηφίστηκαν την Πέμπτη (18/5/2017).
Θα εφαρμοστούν μόνο εάν η Ελλάδα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους» επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης