Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απολύτως απαράδεκτη η χθεσινή (18/5) επίθεση του Διεθνούς Συνασπισμού στη Συρία

Ρωσία: Απολύτως απαράδεκτη η χθεσινή (18/5) επίθεση του Διεθνούς Συνασπισμού στη Συρία
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Gennady Gatilov, τόνισε ότι η εν λόγω επίθεση παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας
Την πλήρης καταδίκης της απέναντι στη χθεσινή (18/5) επίθεση του Διεθνούς Συνασπισμού σε βάση της συριακής πολιτοφυλακής εξέφρασε σήμερα (19/5) η Ρωσία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Gennady Gatilov.
Συγκεκριμένα, ο Gatilov χαρακτήρισε την εν λόγω ενέργεια ως «απαράδεκτη», επισημαίνοντας ότι το χτύπημα έπληξε και άμαχους πολίτες, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι ενέργειες σαν και αυτή επιδεινώνουν την κατάσταση στη χώρα.
«Η επιδρομή των ΗΠΑ παραβιάζει την εθνικής κυριαρχία της Συρίας και φυσικά δε βοηθάει στην πολιτική επίλυση των συγκρούσεων στην περιοχή», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών.
Από την πλευρά τους, αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στόχος της επίθεσης αποτέλεσε ομάδα μαχητών οι οποίοι αποτελούσαν πιθανοί απειλή για τις στρατιωτικές δυνάμεις της που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Ωστόσο, η αεροπορική επιδρομή είχει ως αποτέλεσμα και το θάνατο αρκετών αμάχων, με το Πεντάγωνο να δηλώνει ότι δε γνώριζε την ύπαρξη αμάχων στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με τη συριακή πλευρά, επιθέσεις όπως η χθεσινή παρεμποδίζουν τις προσπάθειες του στρατού να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης