Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΑΝΖ: Οι αυξανόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την τιμή του χρυσού

ΑΝΖ: Οι αυξανόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την τιμή του χρυσού
Οι αναλυτές του τραπεζικού ομίλου εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα ενισχυθεί ακόμα και αν υπάρξει άνοδος επιτοκίων από τη Federal Reserve
Την πεποίθηση ότι η στροφή προς τα εμπορεύματα που χαρακτηρίζονται ως "ασφαλή καταφύγια" παρέχει ισχυρή στήριξη προς το χρυσό κατά τους τελευταίους έξι μήνες, εξέφρασαν σήμερα (19/5) οι αναλυτές του τραπεζικού ομίλου ΑΝΖ, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αυξανόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο είναι πιθανό να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
Μάλιστα, οι αναλυτές εμφανίζονται βέβαιοι ότι η εν λόγω άνοδος θα πραγματοποιηθεί ακόμα και αν η Federal Reserve προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου.
«Βλέπουμε βραχυπρόθεσμα τον χρυσό να βρίσκεται πάνω από τα 1.250 δολ. ανά ουγγιά, με μία αυξημένη πιθανότητα να αγγίξει ακόμα και τα 1.300 δολ. ανά ουγγιά εάν επιδεινωθεί η πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ», αναφέρει η ομάδα αναλυτών, προσθέτοντας ότι «ακόμα και χωρίς τη στήριξη προς την αγορά των ασφαλών καταφυγίων, εξακολουθούμε να βλέπουμε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τις υψηλότερες τιμές στο χρυσό».
Παράλληλα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι «πολλά έχουν συζητηθεί σχετικά με τον αντίκτυπο των αυξανόμενων επιτοκίων στις ΗΠΑ για τον χρυσό, ωστόσο δε θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί εμπόδιο για τους επόμενους 12 μήνες», εξηγώντας ότι εκτός από μία περίπτωση, σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις οπου έχει πραγματοποιηθεί αύξηση επιτοκίων, ο χρυσός έχει ενισχυθεί.
Επιπλέον, η αυξανόμενη βελτίωση στην αγορά φυσικών εμπορευμάτων σε Ινδία και Κίνα βοηθάει επίσης στην άνοδο του πολύτιμου μετάλλου, με τον Πεκίνο ειδικότερα να έχει καταγράψει μία απότομη ανάκαμψη στην εισαγωγή χρυσού κατά το τελευταίο διάστημα.
Σημειώνεται ότι περί τις 3:06 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.253,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης