Τελευταία Νέα
Διεθνή

Walmart: Εκτινάχθηκαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις το πρώτο 3μηνο του 2017

tags :
Walmart: Εκτινάχθηκαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις το πρώτο 3μηνο του 2017
Εκτός από τη διαφοροποίηση της γκάμας των προϊόντων, οι αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart έφεραν και νέα ταλέντα, μεταξύ των οποίων ο ιδρυτής της Jet.com Marc Lore, ο οποίος οδηγεί την εταιρεία σε ανταγωνισμό με την Amazon
Η Walmart ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στα καταστήματα της, για το 11ο συνεχόμενο 3μηνο συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τριμήνου του 2017, όμως το σημαντικότερο ήταν ότι η εταιρεία αύξησε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και τον ακαθάριστο όγκο εμπορευμάτων (GMV) κατά 63% και 69% ανά έτος (YoY), αντίστοιχα.
Αυτή η ψηφιακή ανάπτυξη βοήθησε την εταιρεία να αυξήσει τα έσοδα κατά 1,4% σε ετήσια βάση στα 117,5 δισ. Δολάρια στο τρίμηνο 2017.
Παρόλο που η Walmart έχει αποκτήσει μια σειρά νέων εταιρειών τους τελευταίους μήνες, τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των πωλήσεων μέσω διαδικτύου ήρθε μέσω του Walmart.com.
Οι εξαγορές μπορεί να συνέβαλαν σε αυτή την ανάπτυξη, ωστόσο βοήθησε το γεγονός ότι η Walmart έχει εισαγάγει μερικά εμπορεύματα από τις νεοαποκτηθέντες εταιρείες στο Walmart.com.
Αυτό προσέλκυσε περισσότερους πελάτες στο Walmart.com, καθώς οι περισσότερες από τις νεοαποκτηθείσες εταιρείες απευθύνονται σε νέους και πιο εύπορους πελάτες, από ότι το παραδοσιακό εμπόριο λιανικής.
Η ανάπτυξη δείχνει ότι οι συνολικές προσπάθειες της εταιρείας γύρω στο ψηφιακό εμπόριο αποδίδουν.
Εκτός από τη διαφοροποίηση της γκάμας των προϊόντων, οι αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart έφεραν και νέα ταλέντα, μεταξύ των οποίων ο ιδρυτής της Jet.com Marc Lore, ο οποίος οδηγεί την εταιρεία σε ανταγωνισμό με την Amazon.
Επιπλέον, πρόσφατα εισήγαγε μια νέα διήμερη καινοτομία δωρεάν on-line παραγγελιών, η οποία ανάγκασε την Amazon να ξεκινήσει τις δωρεάν παραγγελίες και στα μη προνομιούχα μέλη της.
Οι διευθυντές απέδωσαν την αυξημένη επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της Walmart.com στη νέα πολιτική.
Επιπρόσθετα, η Walmart ξεκίνησε πρόσφατα την έκπτωση στις online παραγγελίες που παραλαμβάνονται στο κατάστημα, κυκλοφόρησε νέες λειτουργίες εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και δημιούργησε καινούργια τεχνολογική μονάδα στη Silicon Valley.
Εντούτοις η Walmart έχει δρόμο να καλύψει για να ανταγωνιστεί την Amazon στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ.
Σε σύγκριση, τα έσοδα από το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο της Amazon ξεπέρασαν τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016, που αντιστοιχεί στο 43% του συνόλου των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Slice Intelligence.
Ακόμα πιο ανησυχητικό, η Slice εκτιμά ότι η Amazon κατείχε το 53% της αύξησης στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ πέρυσι.
Η Walmart ξεκίνησε με ορμή το 2017, αλλά θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα για να καλύψει τη διαφορά με την Amazon, η οποία δεν δείχνει σημεία επιβράδυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης