Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Alisher Usmanov έκανε προσφορά 1,3 δισ. δολαρίων για να εξαγοράσει την Arsenal

tags :
Ο Alisher Usmanov έκανε προσφορά 1,3 δισ. δολαρίων για να εξαγοράσει την Arsenal
Η προσφορά του ολιγάρχη που γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν, τοποθετεί την αξία της Άρσεναλ στα 2 δισ. δολάρια ( 1,54 δισ. στερλίνες)
Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Alisher Usmanov έκανε μια προσφορά ύψους 1,3 δισ. δολαρίων (1 δισ. ευρώ) στο βασικό μέτοχο της Άρσεναλ Stan Kroenke προκειμένου να εξαγοράσει το σύλλογο αναφέρουν οι Financial Times.
Ο Usmanov, ο οποίος είχε προπσθήσει και παλαιότερα να εξαγοράσει την Άρσεναλ κατέχει σήμερα το 30% της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Η προσφορά του ολιγάρχη που γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν, τοποθετεί την αξία της Άρσεναλ στα 2 δισ. δολάρια ( 1,54 δισ. στερλίνες).
Ο Kroenke, του οποίου η εταιρεία Kroenke Sports & Entertainment κατέχει το 67% της Arsenal, δεν έχει ακόμη απαντήσει στην προσφορά.
Ο Usmanov έχει επανειλημμένα αρνηθεί μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο ενώ κατά καιρούς έχει προχωρήσει σε έντονη κριτική κατά του βασικού μετόχου.
"Δεν πιστεύω ότι μόνο ο προπονητής πρέπει να κατηγορηθεί για το τι συμβαίνει", δήλωσε ο Usmanov στο ο Bloomberg τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας ότι το συμβούλιο "φέρει τεράστια ευθύνη" για την απογοητευτική κατάσταση της Άρσεναλ.
Η Άρσεναλ βρίσκεται σήμερα στην πέμπτη θέση στην Premier League και είναι πιθανό να βρεθεί για πρώτη φορά εκτός των ομίλων του Champions League με τον Wenger προπονητή, του οποίου η το συμβόλαιο λήγει αυτό το καλοκαίρι.
Μια νέα διετής συμφωνία είναι, ωστόσο, στο τραπέζι και η Mirror Sport αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο αντιλαμβάνεται ότι ο Wenger προτίθεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Άρσεναλ.
Ο Usmanov πρότεινε να συνεχίσει ο Wenger στην Άρσεναλ αλλά θα πρέπει επίσης να αρχίσει να προετοιμάζει το διάδοχό του.
"Χρειάζεται κάποια συνέχεια", δήλωσε ο Usmanov. "Αυτό περιλαμβάνει την ανάγκη να προετοιμαστεί ένας διάδοχος για τον Wenger. Μπορώ να προτείνω ότι ο ίδιος ο Wenger πρέπει να προετοιμάσει το διάδοχό του".
Η Άρσεναλ θα χάσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα εάν δεν καταφέρει προκριθεί στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.
Ο Usmanov, ο οποίος αγόρασε αρχικά μετοχές της Arsenal το 2007, αύξησε το μερίδιό του στο σύλλογο πέρυσι, αγοράζοντας το μερίδιο του ιδιοκτήτη της Everton Farhad Moshiri στην Άρσεναλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης