Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Πώς μια τόσο μεγάλη αναδυόμενη αγορά μπόρεσε να αλλάξει άρδην σε μια ημέρα;

tags :
Bloomberg: Πώς μια τόσο μεγάλη αναδυόμενη αγορά μπόρεσε να αλλάξει άρδην σε μια ημέρα;
Οι επενδυτές φοβούνται για το πολιτικό μέλλον του Temer και για το μέλλον των μεταρρυθμίσεων που είχε προγραμματίσει
"Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τέτοιο" έλεγε ο William Pruett, manager της Fidelity Latin America, του fund που διαχειρίζεται αμοιβαία κεφάλαια ύψους 599 εκατομμυρίων δολαρίων, και που είδε τη μετοχή του να κατρακυλά 12% στο χθεσινό χρηματιστηριακό sell off της Βραζιλίας.

"Είναι απίστευτο το πώς μια τόσο μεγάλη αναδυόμενη αγορά μπόρεσε να αλλάξει άρδην σε μια ημέρα", τόνιζε ο ίδιος, σε δηλώσεις του που φιλοξενεί το Bloomberg.
Η πολιτική αναταραχή στη Βραζιλία οδήγησε χθες τον γενικό δείκτη Ibovespa στο Σάο Πάολο στη μεγαλύτερη βουτιά από τον Οκτώβριο του 2008, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας O’Globo περί εμπλοκής του Προέδρου M. Temer στο σκάνδαλο της Petrobras.
Και η Fidelity Latin America διαχειρίζεται κατά 60% βραζιλιάνικες εισηγμένες...
Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, παρά τη σημερινή ανάκαμψη του δείκτη. Έτσι κι αλλιώς σήμερα Παρασκευή η αγορά του Σάο Πάολο βρέθηκε χαμηλότερα από τις άλλες εξισου μεγάλες αγορές.
Η Pimco RAE Fundamental Plus EMG κατέγραψε απώλειες 4,3% χθες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση ανάμεσα στις αμερικανικές επενδυτικές που διαχειρίζονται αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών. Με κεφαλαιοποίηση 1,3 δισ. δολάρια είναι σήμερα η μεγαλύτερη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης