Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ: Παρέμβαση Kushner σε συμφωνία ΗΠΑ - Σ. Αραβίας για εξαγορά όπλων ύψους 110 δισ. δολαρίων

ΝΥΤ: Παρέμβαση Kushner σε συμφωνία ΗΠΑ - Σ. Αραβίας για εξαγορά όπλων ύψους 110 δισ. δολαρίων
Ο γαμπρός του Donald Trump με την κίνηση αυτή θέλει να εξασφαλίσει καλύτερη τιμή για την Σαουδική Αραβία
Ο γαμπρός του προέδρου Donald Trump,Jared Kushner, παρενέβη προσωπικά σε εξαγορά όπλων ύψους 110 δισ δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία για να εξασφαλίσει μία καλύτερη τιμή αναφέρουν, οι The New York Times.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι η κυβέρνηση Trump θα ανακοινώσει 110 δις δολάρια σε πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά και εκπαίδευσης στη Σαουδική Αραβία αυτό το Σαββατοκύριακο που ο πρόεδρος Trump επισκέπτεται τη χώρα.
Το πακέτο περιλαμβάνει τανκς, πολεμικά πλοία, συστήματα πυραυλικής άμυνας, ραντάρ και επικοινωνίες και τεχνολογία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
Η ανακοίνωση αναμένεται το Σάββατο.
Οι υπάλληλοι που αποκάλυψαν τη συμφωνία μίλησαν ανώνυμα, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια.
Μεγάλο μέρος της συμφωνίας βασίζεται σε δεσμεύσεις πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του Trump.
Οι Times αναφέρουν ότι ο Kushner προσωπικά κάλεσε την διευθύνουσα σύμβουλο της Lockheed Martin, Marillyn A. Hewson, για να εξασφαλίσει μια καλύτερη τιμή σε ένα εξελιγμένο σύστημα ραντάρ που μπορεί να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους.
Ενώ η παρέμβαση του Kushner είναι ασυνήθιστη, δεν είναι τεχνικά παράνομη υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.
Την Παρασκευή (19 Μαΐου 2017) η κυβέρνηση ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι θα πουλήσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία.
Το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι τα πυρομαχικά θα βελτιώσουν την ικανότητα στόχευσης της Σαουδικής Αραβίας, ιδίως προς στην Υεμένη, που έχει επικριθεί για τους θανάτους πολιτών στον αγώνα της χώρας εναντίον των ανταρτών που έχουν τη στήριξη από το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης