Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Έφοδος και συλλήψεις συντακτών στα γραφεία της εφημερίδας «Sözcü» - Φυγάς ο ιδιοκτήτης

tags :
Τουρκία: Έφοδος και συλλήψεις συντακτών στα γραφεία της εφημερίδας «Sözcü» - Φυγάς ο ιδιοκτήτης
Κατηγορίες για σχέσεις με το κίνημα του Fethullah Gulen
Έφοδο στα γραφεία της καθημερινής εφημερίδας «Sözcü» πραγματοποίησε σήμερα (19/05) η τουρκική αστυνομία, συλλαμβάνοντας όσους βρίσκονταν στα γραφεία.
Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι η επιχείρηση απευθυνόταν μόνο στους συντάκτες του καθημερινού φύλλου, συμπεριλαμβανομένου και του ιδιοκτήτη Burak Akbay, ο οποίος θεωρείται ήδη φυγάς και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.
Επίσης, εντάλματα έχουν εκδοθεί εναντίον του διευθυντή της διαδικτυακής έκδοσης, Mediha Olgun, του οικονομικού διευθυντή, Yonca Kaleli, και της ανταποκρίτριας Gokmen Ulu.
Οι τέσσερις κατηγορούνται για σχέσεις με το κίνημα του Fethullah Gulen, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον Recep Tayyip Erdogan ως ο οργανωτής του πραξικοπήματος εναντίον του στις 15 Ιουλίου 2016.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Anadolu», οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι: «μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που διαπράττει εγκλήματα εκ μέρους του οργανισμού», «επίθεση εναντίον του προέδρου» και «ένοπλη εξέγερση εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης».
Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα στοιχεία για την επιχείρηση διωγμού των δημοσιογράφων και του Τύπου γενικότερα στην Τουρκία. Τουλάχιστον 159 εκπρόσωποι του Τύπου έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ 123 διέφυγαν σε χώρες του εξωτερικού και αναζητούνται με εντάλματα σύλληψης από τις τουρκικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης