Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έφοδος των ιταλικών αρχών στα γραφεία της IBM στο Μιλάνο - Κατέσχεσαν έγγραφα

tags :
Reuters: Έφοδος των ιταλικών αρχών στα γραφεία της IBM στο Μιλάνο - Κατέσχεσαν έγγραφα
Στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η BT Italy
Στην κατάσχεση εγγράφων από τα γραφεία της IBM στο Μιλάνο προχώρησαν σήμερα (19/05) οι ιταλικές αρχές, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η BT Italy, μονάδα της βρετανικής BT Group, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.
Δεκάδες στελέχη της φορολογικής αστυνομίας της Ιταλίας επισκέφτηκαν την Πέμπτη τα γραφεία εννέα προμηθευτών της BT Italy, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της αμερικάνικης τεχνολογικής εταιρείας, καθώς και τα κεντρικά γραφεία της BT Italy, και κατέσχεσαν κιβώτια με έγγραφα, όπως ανέφεραν οι πηγές.
Ο εκπρόσωπος της IBM, Alessandro Ferrari, ανέφερε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές.
Ο αμερικάνικος όμιλος δεν βρίσκεται επίσημα υπό έρευνα και κανένα από τα στελέχη της εταιρείας δεν έχει κατηγορηθεί για κάποιο παράπτωμα, ωστόσο το ένταλμα για την κατάσχεση των εγγράφων αναφέρει ότι κάποιες από τις συναλλαγές της BT Italy με τους προμηθευτές ήταν εικονικές.
Σύμφωνα με το «Reuters», το ένταλμα ενέκρινε την έρευνα για στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες ότι πρώην διευθυντές της BT Italy είχαν συνωμοτήσει με προμηθευτές και πελάτες για την έκδοση εικονικών παραγγελιών με στόχο την μείωση του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης