Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Μακριά από το μεγαλεπίβολο Belt and Road "πετάει" το κεφάλαιο της Κίνας

tags :
WSJ: Μακριά από το μεγαλεπίβολο Belt and Road
Tόσο ιδιωτικές όσο και κρατικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει πολλοί περισσότερο στις ΗΠΑ την τελευταία επταετία, από ό,τι στις 60 χώρες στον δρόμο του μεταξιού
Μπορεί το μεγαλεπίβουλο Belt and Road πρότζεκτ της Κίνας να εγείρει προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στο μεταξύ όμως το εγχώριο κεφάλαιό της "πετάει μακριά". Με το τελευταίο σχόλιο ο David Dollar τονίζει στη Wall Street Journal ότι από το 2014 οι μεγάλες επιχειρήσεις προτιμούν να επενδύουν σε άλλες χώρες πέρα από το "δρόμο του μεταξιού".
Ο D. Dollar υπήρξε επικεφαλής στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Κίνα, και σήμερα είναι αξιωματούχος του Ινστιτούτου Brookings στην Ουάσινγκτον.
Με στοιχεία της Κινεζικής Τράπεζας Ανάπτυξης και της Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών στην Κίνα δείχνει ότι οι επενδυτές δεν συμμερίζονται τα σχέδια του προέδρου Xi Jinping.
Τόσο ιδιωτικές όσο και κρατικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει πολλοί περισσότερο στις ΗΠΑ την τελευταία επταετία, από ό,τι στις 60 χώρες στον δρόμο του μεταξιού.
Τα μεγάλα σχέδια του Xi προχωρούν, σύμφωνα με τη WSJ. Οι γερανοί και οι μπουλντόζες δουλεύουν, τα λιμάνια, οι σιδηρόδρομοι προχωρούν, το ίδιο και οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας σε Βιετνάμ και Πακιστάν, το διεθνές αεροδρόμιο στο Νεπάλ, και άλλα.
Το ερώτημα είναι, λοιπόν, γιατί οι επενδυτές ακόμη δεν εμπιστεύονται τις χώρες στο νέο "δρόμο του μεταξιού";

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης