Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Το ανώτατο δικαστήριο αποκάλυψε στοιχεία που συνδέουν τον πρόεδρο Temer με δωροδοκίες

tags :
Βραζιλία: Το ανώτατο δικαστήριο αποκάλυψε στοιχεία που συνδέουν τον πρόεδρο Temer με δωροδοκίες
Ο Temer έλαβε 4,6 εκατ. δολ. σε δωροδοκίες από την εταιρεία συσκευασίας κρέατος JBS
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας εξέδωσε σήμερα (19/05) μια εκρηκτική μαρτυρία, κατηγορώντας τον πρόεδρο Michel Temer, μαζί με τους πρώην προέδρους Luiz Inacio Lula da Silva και Dilma Rousseff, ότι έλαβαν εκατομμύρια σε δωροδοκίες.
Όπως μετέδιδε το «Reuters», τα στοιχεία εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν ο Temer, ο οποίος αντικατέστησε τον περασμένο χρόνο τη Rousseff, έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη θέση του στην προεδρία, εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων διαφθοράς που εμπλέκουν πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ της Βραζιλίας.
Οι αποκαλύψεις προέρχονται από μαρτυρίες που έδωσαν στελέχη της JBS, μιας εταιρείας συσκευασίας κρέατος, που αναπτύχθηκε γρήγορα μέσω εξαγορών που χρηματοδοτήθηκαν με δάνεια χαμηλού κόστους από την αναπτυξιακή τράπεζα της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των 13 ετών διακυβέρνησης Lula και Rousseff.
Η μαρτυρία εμπλέκει τόσο κυβερνώντα κόμματα όσο και κόμματα της αντιπολίτευσης και δείχνει ότι ο Temer έλαβε 15 εκατομμύρια ρεάλ (4,6 εκατ. δολ.) σε δωροδοκίες από την JBS, η οποία θεωρείται ο μεγαλύτερος επεξεργαστής κρέατος στον κόσμο.
Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Lula, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη πέντε δίκες για διαφθορά, έλαβε 50 εκατ. δολ. σε δωροδοκίες σε offshore λογαριασμούς από την JBS, ενώ η Rousseff έλαβε 30 εκατ. δολ. σε δωροδοκίες, επίσης σε offshore λογαριασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης