Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν την ανακατασκευή 84.000 οχημάτων VW diesel

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν την ανακατασκευή 84.000 οχημάτων VW diesel
Δεν έχει ακόμη εγκριθεί μια επισκευή για οχήματα με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων
Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή την έγκριση ανακατασκευής 84.000 παλαιότερων οχήματα ντίζελ της Volkswagen.
Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, συμφώνησε πέρυσι να αγοράσει 475.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα 2.0 λίτρων που είχαν πωληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ή να προσφέρουν διορθώσεις εάν εγκριθούν από τις ρυθμιστικές αρχές.
Η σημερινή ανακοίνωση της Παρασκευής καλύπτει την επισκευή για 84.390 πετρελαιοκίνητα οχήματα Passat μοντέλων 2012-2014 με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.
Δεν έχει ακόμη εγκριθεί μια επισκευή για οχήματα με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων.
Τον Ιανουάριο, οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τη διόρθωση 67.000 μοντέλων του 2015 της Volkswagen,αφήνοντας περίπου 325.000 παλαιότερα οχήματα που αναμένουν ακόμη έγκριση για να επιδιορθωθούν.
Μέχρις ότου οι ρυθμιστικές αρχές εγκρίνου την ανακατασκευή των οχημάτων τον Ιανουάριο, είχε απαγορευτεί στην VW να πουλήσει 12.000 νέα αυτοκίνητα τύπου Golf, Beetle και Passat του 2015, αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε παράνομο λογισμικό για να υπερβεί τα όρια εκπομπών για έξι χρόνια.
Τον Απρίλιο, η VW επανέλαβε την πώληση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και δήλωσε ότι αντιπροσώπευαν σχεδόν το 12% των μηνιαίων πωλήσεών της.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Volkswagen άρχισε επίσης να πωλεί μερικά από τα μοντέλα diesel του 2015 που είχε επαναγοράσει, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσα από αυτά τα οχήματα έχει πουλήσει.
Η Volkswagen συμφώνησε να δαπανήσει μέχρι και 25 δισ. δολάρια για να αντιμετωπίσει τις αξιώσεις από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις πολιτειακές αρχές και πρότεινε να αγοράσει περίπου 500.000 ρυπογόνα οχήματα που είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης