Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο "συρτάρι" των δικαστικών αρχών υπόθεση για ξέπλυμα ρωσικού χρήματος στις ΗΠΑ

tags :
Στο
Στην αρχική καταγγελία οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνταν για ξέπλυμα χρημάτων με σκοπό την αποφυγή φόρων, όπου εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για αγορές ακινήτων στο Μανχάταν. 
Κερδίσαμε.
Αυτό ήταν ο ισχυρισμός όλων των εμπλεκόμενων, μετά την ολοκλήρωση έρευνας που αφορούσε καταγγελίες για ρωσικό ξέπλυμα χρήματος.
Ο Joon H. Kim, εν ενεργεία εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ότι η υπόθεση διευθετήθηκε λίγο πριν την έναρξη της δίκης.
Η υπόθεση ΗΠΑ κατά της Prevezon Holdings ξεκίνησε το 2013 από τον τότε εισαγγελέα Preet Bharara, ο οποίος απολύθηκε από τον πρόεδρο Donald Trump τον Μάρτιο.
Ο Bharara σε tweet έγραψε:
«Συγχαρητήρια στον Joon και στην ομάδα του στη ρωσική υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων (η απάτη που αποκαλύφθηκε από τον Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ο οποίος πέθανε ύποπτα σε φυλακή της Μόσχας)».
Στην αρχική καταγγελία οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνταν για ξέπλυμα χρημάτων με σκοπό την αποφυγή φόρων, όπου εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για αγορές ακινήτων στο Μανχάταν.
Η φοροδιαφυγή ανακαλύφθηκε μετά από επιδρομή το 2007 στο γραφείο της Hermitage Capital Management στη Μόσχα.
Η Hermitage και οι διευθυντές της κατηγορήθηκαν για φοροδιαφυγή παρά τους ισχυρισμούς τους ότι η εταιρεία είχε καταβάλει παραπάνω από ότι όφειλε.
Ο Sergey Magnitsky Ρώσος δικηγόρος που προσελήφθη από την Hermitage πίστευε πως η απάτη υποκινήθηκε από την κυβέρνηση της Ρωσίας.
Κατηγόρησε την αστυνομία, τους δικαστές, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τη ρωσική μαφία ότι κατεύθυναν την απάτη.
Οι κατηγορίες του Magnitsky δεν έγιναν δεκτές και τελικά οδηγήθηκε σε φυλακή της Μόσχας για φοροδιαφυγή.
Πέθανε υπό κράτηση λίγο πριν από τη δίκη του σε ηλικία 37 ετών.
Σύμφωνα με ρώσους αξιωματούχους, η αιτία θανάτου του Magnitsky ήταν οξεία καρδιακή ανεπάρκεια και τοξικό σοκ, που προκλήθηκε από ανεπάρκεια στο πάγκρεας.
Η οικογένεια του Magnitsky, ωστόσο, λέει ότι στερήθηκε ιατρικής περίθαλψης ενώ ήταν στη φυλακή.
Οι ισχυρισμοί αυτοί επιβεβαιώθηκαν από το Προεδρικό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας, το οποίο διαπίστωσε επίσης ότι ο Μαγκνίτσκι είχε βασανιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης